Поділитись:

Я прийшов – тебе нема: волинська організація «Наш край» раптово з’їхала від журналістів

Четвер, 24 вересня 2020, 13:11
Я прийшов – тебе нема: волинська організація «Наш край» раптово з’їхала від журналістів

На Волині кореспондентка «Точки Опори» 22 вересня не потрапила на конференцію Волинської обласної організації політичної партії «Наш край» через змінену організаторами
адресу заходу.

Натомість Волинську обласну територіальну виборчу комісію про такі зміни теж не повідомили, – інформують у Громадянській мережі. 

У визначений час – 20:00 – приміщення на вулиці 20 липня, 8а у Володимирі-Волинському, вказане як місце проведення конференції у повідомленні для Волинської обласної ТВК, виявилося зачиненим. Кореспондентка видання «Точка опори» Юлія Ютовець обійшла будівлю у пошуках конференції, та їй вдалося виявити лише охоронця.

«Я прибула до приміщення за кілька хвилин до 20 години та одразу ж почала шукати, де має відбутися конференція. Це одноповерхове приміщення, де містяться магазини, салон краси… Я обійшла його з усіх сторін, зустріла охоронця – він повідомив, що тут усе закрито, тут немає ніякої партії та й про цей захід він чув уперше»,– повідомила Юлія Ютовець.

Як розповіли ОПОРІ у Волинській обласній ТВК, обласна організація партії «Наш край» подала повідомлення про проведення партконференції саме за вказаною адресою. Про можливі зміни, як зазначив голова комісії Іван Лазорко («За майбутнє»), не інформували.

Я прийшов – тебе нема: волинська організація «Наш край» раптово з’їхала від журналістів

Я прийшов – тебе нема: волинська організація «Наш край» раптово з’їхала від журналістів

Зауважимо, що за номером телефону, вказаному у повідомленні про проведення партконференції обласного осередку партії «Наш край», ОПОРІ відповіли, що партконференція таки відбулася у приміщенні на вулиці Гоголя, а ТВК не повідомили, оскільки зміни сталися «дуже швидко і з незалежних причин». Разом з тим станом  на час виходу публікації ОПОРІ не вдалося зв’язатися з організаторами партійної конференції.

До слова, станом на 19 вересня на сайті партії «Наш край» було розміщене повідомлення про те, що конференція Волинського обласного осередку партії відбудеться 22 вересня о 20:00 за адресою: вулиця 20 липня, 8а. Однак станом на вечір 22 вересня на сайті до тієї ж публікації внесли зміни – тепер вказано адресу вулиця Гоголя, 17, офіс 1.

Також наголосимо на тому, що у розміщеному на офіційному сайті політичної сили «Наш край» повідомленні про проведення партійної конференції Волинського обласного осередку партії не було зазначено порядку акредитації ЗМІ і не було вказано жодних контактів для отримання додаткової інформації про захід.

Зауважимо, що кореспондентці «Точки Опори» кількома днями  раніше, 19 вересня, не вдалося відвідати з’їзд партії «Опозиційна платформа – За життя». Адже в анонсований час у місці, про яке партія повідомила Волинську обласну ТВК, приміщення виявилося зачиненим – спостерігач з’явився за пів години до запланованого початку, однак у вказаний проміжок ніхто не заходив до приміщення.

ОПОРА повідомила голову Волинської обласної ТВК Івана Лазорка про те, що у вказаному місці представників партії не було. Він натомість зауважив, що інформації про зміни місця і часу не надходило.

Згодом у коментарі для Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Іван Лазорко зазначив, що йому повідомили, що конференція відбулася за присутності члена ТВК,  щоправда, представника тієї ж «Опозиційної платформи – За життя».

«Щойно спілкувався зі своїм заступником. Мені сказали, що член нашої комісії, Талимончук, був присутній на конференції ОПЗЖ. Тобто вона була, а вони закрились і не пускали тільки неакредитованих, по його словам», – сказав він журналістам.

На уточнення кореспондентки, що акредитація була, голова ТВК пообіцяв, що «буде розбиратися».

Нагадаємо також, що 18 вересня у Луцьку кореспондентку видання «Точка Опори» не допустили на партійну конференцію Волинського обласного осередку партії «Слуга народу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів