Поділитись:

Волинь пасе задніх за кількістю заяв щодо зміни виборчої адреси

П'ятниця, 18 вересня 2020, 09:00
Волинь пасе задніх за кількістю заяв щодо зміни виборчої адреси

Правом зміни виборчої адреси на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня, скористалося 849 волинян, котрі проживають за межами регіону. Водночас, 222 жителі Волині, прописані за її межами, змінили свою виборчу адресу на Волинську область.

Відповідну інформацію опублікували на сайті Державного реєстру виборців. Зазначимо, що процедура зміни виборчої адреси за новим алгоритмом діяла із 1 липня і здійснити її можна було до 10 вересня. Подати заявку дозволялося онлайн або через безпосереднє звернення до відділів ведення Державного реєстру виборців за місцем  фактичного проживання, – повідомляє Громадянська мережа ОПОРА. 

Тож завдяки зміні виборчої адреси голосувати за межами Волинської області матимуть змогу 849 волинян. Натомість 222 особи, зареєстровані за межами Волині, проте які фактично проживають тут, змінили виборчу адресу на Волинь, аби 25 жовтня віддати свій голос на виборах.

Окрім того, 528 осіб змінили виборчу адресу в межах області. Якщо розглядати питання детальніше, то виборчу адресу в межах однієї громади змінили 143 особи. Найбільша кількість таких виборців у Луцькій міській (43) та Турійській селищній (22) громадах. Загалом такі зміни торкнулися 21 волинської громади. Натомість із однієї територіальної громади на іншу виборчу адресу змінив 381 волинянин. Детальніше – за посиланням. 

Зазначимо, що відсоток Волині від загальної кількості звернень щодо зміни виборчої адреси становить 0,75%. Це – найнижчий по Україні показник (за винятком Автономної республіки Крим, міста Севастополь та закордонного виборчого округу). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів