Поділитись:

Лише 35% українців знають точну дату місцевих виборів

Четвер, 17 вересня 2020, 12:43
Лише 35% українців знають точну дату місцевих виборів

Лише 35 % опитаних знають точну дату місцевих виборів в Україні. 43 % взагалі не знають, коли відбудуться вибори, 19 % знають, що десь у жовтні, але дати не знають.

Про дату місцевих виборів знають переважно старші респонденти. Такі результати опитування соціологічної групи Рейтинг. 

Окрім того, 69 % опитаних не знають, за якою системою відбудуться місцеві вибори 25 жовтня 2020 року. Лише 13 % впевнено відповіли, що знають, як відбуватиметься голосування, 18 % зазначили, що знають про це частково. Відносно вищий рівень обізнаності про систему виборів демонструють старші опитані. Натомість серед наймолодшої вікової групи (18-29 років) майже 80 % взагалі нічого не знають про систему виборів. 

При цьому 57 % респондентів зазначили, що обов'язково візьмуть участь у місцевих виборах. Коливаються (50/50) 19 % респондентів, можливо візьмуть участь ще 9 % респондентів. Про малоймовірність участі у виборах заявили 15 % респондентів. Відносно високу готовність до участі у виборах проявляють старші категорії населення, жінки, ті респонденти, у кого високий рівень обізнаності про дату і систему виборів.

Нагадаємо: місцеві вибори відбудуться у неділю, 25 жовтня. 

Довідково:

опитували населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%. Терміни проведення: 12-15 вересня 2020 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів