Поділитись:

Громадська радa при Луцькому міському голові закликає скасувати «червону зону»

Середа, 05 серпня 2020, 12:45
Громадська радa при Луцькому міському голові закликає скасувати «червону зону»

фото ілюстративне

Громадська рада при Луцькому міському голові закликала представників центральної державної влади скасувати рішення про віднесення Луцька до «червоної зони» карантинних обмежень.

Звернення опублікували на сайті Луцької міської ради.

Як відомо, державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій віднесла Луцьк до «червоної» карантинної зони. Однак у Луцькій міській раді заявили, що мерія не буде ухвалювати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням.

Окрім того, обранці громади ухвалили звернення до центральної влади з вимогою скасувати у Луцьку «червоний» рівень небезпеки та скасувати адаптивний карантин взагалі, а представниця Громадянського Руху «СВІДОМІ», депутатка Алла Надточій запропонувала долучити до проєкту рішення пункт щодо фінансової компенсацію бізнесу та людям, які там працюють, від Кабміну.

Громадська радa при Луцькому міському голові опублікувала звернення на ім'я президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, прем'єр-міністра України Дмитра Шмигаля та народних депутатів Ігоря Палиці, Ірини Констанкевич, Ігоря Гузя, Степана Івахіва, В'ячеслава Рубльова, Валерія Стернічука, Андрія Геруса, Федора Веніславського.

У зверненні зазначається, що рішення про запровадження з 3 серпня 2020 року нових карантинних обмежень на території Луцької громади – «це вже другий за недавній проміжок часу резонансний випадок загальноукраїнського значення після антитерористичної операції щодо звільнення заручників та арешту підозрюваного у вчиненні злочину Максима Кривоша, який відбувається на території обласного центру Волині і перетворює м. Луцьк на територію, де відбуваються події, абсолютно не залежні від місцевих органів влади та громадян».

«Але якщо «терористичний акт» Максима Кривоша негативно впливав на життя луцької громади тривалістю події менше доби і не стосувався переважної частини населення майже 200-тисячного міста, то запровадження з 3 серпня 2020 року Державною комісією з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій рішення щодо встановлення жорстких карантинних обмежень у м. Луцьку напряму стосується фактично всіх категорій населення», – йдеться у зверненні.

Коли розпочалася боротьба з поширенням коронавірусної пандемії та лікування хворих на Covid-19, на Волині, і в Луцькузокрема, було профінансовано та реалізовано чимало заходів, спрямованих на подолання «чуми ХХІ століття». 

«У той же час дії центральних органів влади щодо забезпечення медзакладів апаратурою і розхідними матеріалами для проведення аналізів, лікування хворих, мінімізації економічних збитків суб’єктам підприємництва через вимушене безробіття назвати вичерпними не доводиться.

Натомість м. Луцьк вимушений із 3 серпня 2020 р. існувати в умовах нових обмежень, заборон і покарань, які не покращують ситуацію по суті, а загрожують вибухом соціального невдоволення невмотивованими діями центральних органів влади», – зазначається у документі.

Тож Громадська рада при Луцькому міському голові закликає всі уповноважені на це посадові особи та органи центральної державної влади вжити оперативних та вичерпних заходів щодо скасування рішення про віднесення Луцька до «червоної зони» карантинних обмежень, а також вирішити питання про не притягнення до відповідальності суб’єктів підприємництва, котрі продовжують надавати лучанам життєво необхідні послуги.

Нагадаємо: голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко заявив, що Луцьк потрапив до «червоної зони» випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії  про посилення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
03 лютого 2024
22 січня 2024
28 грудня 2023
15 грудня 2023
30 листопада 2023