Поділитись:

Червона зона: Надточій вимагає компенсацію для Луцька

Понеділок, 03 серпня 2020, 15:55
Червона зона: Надточій вимагає компенсацію для Луцька

Разом із запровадженням у населеному пункті червоного рівня епідемічної небезпеки уряду необхідно передбачити фінансову компенсацію бізнесу та людям, які там працюють. 

Таку пропозицію у понеділок, 3 серпня, під час позачергового засідання Луцькради озвучила представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутатка Алла Надточій.

Так, обранці громади ухвалили звернення до центральної влади з вимогою скасувати у Луцьку "червоний" рівень небезпеки та скасувати адаптивний карантин взагалі. Надточій запропонувала долучити до проєкту рішення пункт щодо згаданих вище компенсацій від Кабінету Міністрів. 

"Якщо запроваджують "червоні" зони, то нехай і беруть на себе відповідальність та надають містам фінансову підтримку. У нас втрачає бізнес, бо не може провадити свою діяльність, втрачають люди, які залишаються без роботи, та втрачає місто, яке недоотримує податків”, – зазначила вона. 

Підтримав колегу Микола ЯручикВін зауважив, що раніше вже була практика відшкодування коштів підприємцям, які зупинили свою діяльність під час карантину. 

"Серед моїх знайомих підприємців є  люди, які отримали компенсації, коли не виходили на роботу під час карантину. Вважаю, якщо ми зараз цей пункт додамо до проєкту рішення, то, можливо, центральна влада до нас дослухається і напрацює відповідний механізм певних доплат”, – сказав Яручик. 

У ході обговорення депутати запропонували детальніше вивчити питання та напрацювати на наступне сесійне засідання окреме звернення.

У підсумку з ініціативи Алли Надточій було оформлено доручення департаменту економічної політики вивчити ситуацію щодо надання компенсацій та підготувати разом із нею відповідне звернення до органів центральної влади. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів