Поділитись:

Луцькрада – проти тотального карантину. Усім рекомендовано працювати

Понеділок, 03 серпня 2020, 12:18
Луцькрада – проти тотального карантину. Усім рекомендовано працювати

Луцька міська рада вважає, що рішення Державної комісії ТЕБ та НС про нові правила адаптивного карантину є таким, що не ґрунтується на нормах Конституції України, а саме статей 24, 33, 39, 42, 49, 64. 

Про це йшлося у понеділок, 3 серпня, під час позачергової сесії Луцькради.

Депутати доручили виконавчим органам, комунальним підприємствам, установам, організаціям забезпечити належне функціонування закладів дошкільної освіти, громадського транспорту та життєдіяльність обласного центру Волині й Прилуцького старостинського округу. 

Усім суб'єктам господарювання (кафе, ресторани, ТРЦ тощо) рекомендували продовжувати свою роботу, а поліції – утриматись від притягнення підприємців до відповідальності, які працюватимуть, відповідно до цього рішення. Міська рада обіцяє юридичну допомогу усім підприємцям, яким складуть протоколи через "червону зону". Для цього у бюджеті передбачать кошти.

Окрім цього, обранці громади вирішили звернутися до Міністра охорони здоров'я Максима Степанова щодо виключення Луцька із зони червоного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, оскільки це, на їхню думку, не відповідає реальному стану справ. 

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, Луцьк потрапив до "червоної" карантинної зони, яка передбачає повний карантин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів