Поділитись:

Чи можна заразитись коронавірусом у потязі

Середа, 05 серпня 2020, 04:20

Під час подорожі потягом ризик інфікуватись COVID-19 складає від 0 до 10,3%, у середньому - 0,32%.

Дослідження проводили група вчених з Китаю та Великої Британії, а результати дослідження були опубліковані у виданні Clinical Infectious Diseases, - передає  Суспільне

"COVID-19 має високий ризик передачі серед пасажирів поїздів, однак цей ризик дуже залежить від часу подорожі та розташування місця (у вагоні - ред.)", - відзначають автори дослідження.

Щоб визначити рівень ризику зараження у потягах, науковці проаналізували дані подорожей 2300 пасажирів, які захворіли на коронавірус, та 72 тисяч, які з ними контактували з середини грудня 2019 року до початку березня 2020-го. Зокрема, дослідники збирали інформацію про час перебування людей поруч та їхнє взаємне розташування.

У результаті було визначено, що найбільший ризик заразитися мають ті, хто сидить на тому ж ряду, що й людина з COVID-19 (1,5%), або на сусідньому сидінні (3,5%), тоді як вже на відстані 3-5 рядів така можливість складає від 0 до 10,3%.

Водночас, ризик заразитися збільшується з часом перебування у потязі з хворим - приблизно на 0,15% за кожну годину поїздки для звичайного пасажира і на 1,3% - для сусіда.

Щоб зменшити вірогідність зараження, науковці радять обмежити час руху поїздів, розсаджувати пасажирів трохи далі одне від одного та використовувати засоби особистої гігієни.

Що відомо

  • Укрзалізниця закрила продаж квитків до Луцька та Тернополя, тому що міста зарахували до "червоної зони".
  • У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що місцева влада, якщо вважає за потрібне, може посилювати карантин на місцях, але не послаблювати. Це передбачає урядова постанова про адаптивний карантин. Про це повідомляє МОЗ.
  • 31 липня Луцьк зарахували до "червоної" епідеміологічної зони.
  • Луцькрада та облрада виступили проти рішення Державної комісії.
  • На рішення комісії вже відреагувала Укрзалізниця. З 3-го серпня з у зв’язку із посиленням карантину тимчасово скасовуються зупинки поїздів далекого сполучення у Луцьку та Тернополі, який теж потрапив до "червоної" зони.
  • Станом на ранок 3 серпня частина луцьких перевізників не вийшли

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів