Поділитись:

«Ми маємо працювати»: луцькі роботодавці звернуться до Кабінету Міністрів

Понеділок, 03 серпня 2020, 16:00
«Ми маємо працювати»: луцькі роботодавці звернуться до Кабінету Міністрів

Луцькі роботодавці мають намір звернутися до Кабінету Міністрів України через запроваджений у "червоній зоні" посилений карантин. 

Про це говорили під час позачергового засідання правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців у понеділок, 3 серпня. 

Так, на засіданні обговорили виклики та загрози  посилення карантину для представників різного бізнесу. 

Зокрема, ресторатор Олег Іванюк зауважив, що заклади громадського харчування через жорсткі обмеження опинилися під загрозою зникнення. 

"Вчорашній день приніс для багатьох представників бізнесу багато питань, на які відповісти неможливо. Ось наприклад, бізнес громадського харчування має двотижневий запас сировини. Уявіть, що це риба чи м'ясо. Що робити, якщо сказали не працювати? Очевидно, цей склад треба списати. Бо ж ніхто не знає, як довго ми не будемо працювати", – зауважив бізнесмен. 

Всі учасники засідання наголошували на тому, що не знають, як діяти в нових умовах. Особливо дивною ситуація є у Луцьку, адже місцева влада каже, що не робитиме карантин жорсткішим, а поліція тим часом розносить підприємцям листи-попередження про відповідальність за продовження роботи. 

Представник Луцької міської ради Ігор Поліщук запевнив підприємців, що місто робитиме все, аби захистити бізнес. За його словами, влада гарантує, що комунальний транспорт працюватиме в повному складі. Оптимізують також роботу тролейбусів, щоб покрити максимальну кількість маршрутів у місті. Однак, чи захочуть приватні перевізники ризикувати і виходити на маршрути - спрогнозувати важко. 

Ігор Поліщук зауважив, що міська рада звернулася до поліції з проханням не штрафувати підприємців. Однак, далі все залежить від правоохоронців. 

У підсумку учасники засідання вирішили звернутися до юристів, аби отримати правову оцінку законності рішення про посилення карантину. Потім на основі цієї оцінки звертатися до Кабінету міністрів України з проханням переглянути рішення. Інша річ, про яку проситимуть луцькі підприємці, - це соціальна справедливість: якщо внаслідок точкового карантину страждати має тільки частина бізнесу - держава має придумати механізми компенсації збитків цим підприємцям. 

Головне, про що просять усі підприємці - спеціальну державну програму, яка чітко визначатиме, як жити і що робити в умовах ризику під час світової пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів