Поділитись:

Луцький лікар спростував інформацію про переповнені медзаклади

Вівторок, 04 серпня 2020, 17:20

Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко спростував інформацію про те, що обласні медичні заклади переповнені хворими на коронавірус. 

Про це йдеться на його сторінці у соціальній мережі "Facebook". 

"Я відповідаю лише за своє відділення (про що і сказав журналісту по телефону), де станом на ранок 04.08.20 р маю заповнене відділення (30 ковідних хворих з пневмоніями більшість з яких є кисневозалежними, плюс вже 5 нових поступивших хворих протягом дня). Проте, частина хворих вже запланована на виписку або переводиться в інші медичні заклади для продовження лікування по місцю проживання або в інше відділення, наприклад в реанімацію! Така робоча ситуація для мого колективу є звичною та стабільною за останні місяці, важкою для мого персоналу але не катастрофічною як інтерпретують ЗМІ", – зазначив фахівець. 

Лікар додав, що він не може визначати до якої зони епідемічної небезпеки відносити Луцьк та не володіє точною інформацією про завантаженість інших закладів:

"Так, я сказав,  що інтенсивна робота та щоденне поступлення хворих з COVID-19 в обласну інфекційну лікарню подібна до ситуації яка є в моєму відділенні, так як маю зворотній зв’язок зі своїми колегами в професійній площині з цього закладу. Відровідати за завантаження хворими на COVID-19 в інших закладах області, в тому числі віднесення Луцька в червону зону не в моїй компетенції, так як я відповідаю лише за своє відділення, свою роботу, своїх хворих!"

Нагадаємо, радіо НВ повідомило, що зі слів Олега Яковенка у Луцьку та Волинській області спостерігається важка епідемічна ситуація з коронавірусною хворобою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів