Поділитись:

На Волині карантин вирішили посилити і пояснили, чому «почервонів» Луцьк

Вівторок, 04 серпня 2020, 08:37

Обласна комісія з питань ТЕБ та НС вирішила посилити карантин на території області для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Зокрема, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня, якою кожен регіон України розділений на різні рівні епідемічної небезпеки, в області ухвалили протиепідемічні заходи, відповідно до визначених Урядом зон (зеленої, жовтої, помаранчевої та червоної), – повідомили у відділі інформаційної політики ОДА. 

Нагадаємо, що місто Луцьк за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19 потрапив до червоної зони, Луцький та Любешівський – до помаранчевої, місто Нововолинськ, Горохівський, Ківерцівський, Локачинський, Маневицький і Турійський райони – до жовтої.

«Червона» зона означає суворий карантин. Тож головний державний лікар області Наталія Янко розповіла, чому адміністративний центр області потрапив у «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

«Оскільки в області на день проведення державної ТЕБ та НС відбувалося перевищення двох із чотирьох цільових показників, враховувався внесок кожної окремої адміністративної одиниці. На території міста Луцьк показник динаміки зростання випадків інфікувань становив 68 %, що відповідає червоному рівню небезпеки. Він повинен не перевищувати 50 %», – повідомила Наталія Янко.

Як зазначила головний санітарний лікар, показники вираховуються автоматично у програмі, яка й визначає до якого рівня віднести ту чи іншу територію. Рішення Державна комісія з питань ТЕБ та НС переглядає кожні 7 днів.

Загалом на Волині аналіз поточної епідемічної ситуації свідчить, що  на сьогодні невідповідність відбувається по 1 із 4 визначених критеріїв, котрі вираховуються при встановлені рівня епідемічної небезпеки. Це стосується коефіцієнту виявлення випадків інфікування, котрий перевищує рекомендований 11 %. Проте, зазначений показник набув тенденції до зниження і на сьогодні становить 17,5 % проти 21 % (станом на 26 липня).

Показник динаміки зростання випадків інфікування почав знижуватися і на сьогодні становить мінус 18 % (при рекомендованому не більше +10%). Зниження відбувається із кінця липня, коли він складав +48 %.

Відтак, члени комісії вирішили ухвалити протиепідемічні заходи відповідно до зон епідемічної небезпеки, як встановлено у постанові КМУ.

Разом із цим вирішили звернутися до КМУ, МОЗу, Центру громадського здоров’я з пропозицією перегляду методики визначення рівня епідемічної небезпеки поширення захворюваності COVID-19, зокрема щодо недоцільності застосування показника «внесок одиниці в перевищення регіону», який спотворює об’єктивність отриманих результатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів