Поділитись:

Творці фільму «Земляни» відреагували на події у Луцьку

Четвер, 23 липня 2020, 16:06
Творці фільму «Земляни» відреагували на події у Луцьку

Творці фільму "Земляни" відреагували на події із захопленням заручників у Луцьку і заявили, що не підтримують методи терору.

Коментар письменника-правозахисника і режисера фільму Шона Монсона розмістили на офіційній сторінці "Землян" у фейсбуці. 

"Земляни" не схвалюють і не потурають актам терору, оскільки наше послання – це співчуття до всіх істот. Зміст фільму – це глобальна бійня мільярдів беззахисних тварин, яка триває, і не тільки завдає шкоди здоров'ю людини, але і є основною причиною зміни клімату. Однак ми не використовуємо терор, щоб спонукати людей до терору. Наші серця звернені до всіх, хто постраждав від цього випробування, до їхніх сімей, а також до влади, яка забезпечила, щоб жодне життя не було втрачено. Ми повинні рухатися вперед без насильства стосовно всіх", – йдеться у заяві. 

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Терорист, який взяв у заручники пасажирів автобуса в Луцьку, серед іншого вимагав від Президента України запис відео із закликом переглянути фільм "Земляни".  Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. В Офісі Президента також розповіли, що терорист перебував під прицілом понад 20 снайперів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО ЗАРУЧНИКІВ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА

Надрукувати
мітки:
коментарів