Поділитись:

Чи може вагітна жінка бути хрещеною мамою: пояснення ПЦУ

П'ятниця, 24 липня 2020, 08:11

Хрещення є важливим Таїнством у духовному житті кожної людини. Хрещення називають другим, духовним народженням, яке відкриває людині дорогу в Царство Боже.

Це священнодія, яку встановив Господь, і коли вона звершується, то тому, хто охрещується, подається благодать Святого Духа, яка очищає від гріхів та єднає з Богом, – пояснили в ПЦУ. 

"Православна церква хрестить немовлят за вірою їхніх хрещених батьків. Проте вірою не обмежується їхня місія: хрещені батьки зобов’язані навчити охрещену дитину, коли вона підросте, засадам Христової віри, допомагати їй та молитися за неї все життя. Це їхній священний обов’язок – піклуватися за своїх хрещених дітей", – пояснили в Церкві. 

Часто при виборі хрещених батьків зустрічаємо дивні перестороги та хибні уявлення. Наприклад, вважають, що вагітна жінка не може бути хрещеною матір’ю. Складно пояснити, звідки пішло таке неправильне судження, але в ПЦУ наголошують, що Церква не забороняє вагітним жінкам бути хрещеними мамами. Церква завжди ставилася і ставиться з повагою до жінки, тому не бачить жодних перешкод для того, щоб вона була хресною. Єдина пересторога, яку варто взяти до уваги, це самопочуття жінки, особливо, на останніх місяцях вагітності. Адже їй може бути важко тримати малюка на руках під час Таїнства.

"У такий світлий та наповнений любов’ю момент, як хрещення дитини, не варто зважати на чутки та забобони. Якщо у вас є певні сумніви чи запитання – радьтеся зі священниками, і ви зможете отримати правдиву відповідь. І знайте, що хрестити можна робити будь-коли, не існує ніяких обмежень у часі для здійснення Таїнства хрещення: піст чи свято – хрестити можна завжди, бо двері Церкви Спасителем відкриті для кожного і повсякчас", – наголосили в ПЦУ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
21 березня 2024
12 березня 2024
05 березня 2024
30 січня 2024
26 січня 2024
20 січня 2024
05 січня 2024
02 січня 2024
22:21