Поділитись:

Митрополиту Михаїлу вручили звання почесного доктора Луцького НТУ (фото)

Четвер, 02 липня 2020, 11:00

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл став почесним доктором (Doctor Honoris Causa) Луцького НТУ.

Вручення відбулося 2 липня у Кафедральному соборі Святої Трійці.

Зауважимо, що звання присвоєно владиці шляхом таємного голосування членів Вченої ради Луцького національного технічного університету.

Ректор ЛНТУ Петро Савчук подякував за діяльність митрополита та додав, що звання почесного доктора, це найбільша вершина, яку може надати університет.

«Митрополит дійсно був біля витоків створення Православної Церкви України і зробив все, щоб наша країна зміцнювала свої позиції як незалежна, культурна, освічена і потужна», – озвучив ректор технічного університету.

Своєю чергою, митрополит Луцький і Волинський зауважив, що він не погоджується із твердженням, що церква має бути відокремленою від науки, адже у цих двох поняттях є багато спільного. Також пожартував, що нині служитиме не лише в церкві, а й працюватиме на благодійних засадах у ЛНТУ.

«Дякую за таку довіру і бажаю процвітання і нашій громаді, і нашій церві, і нашому університету. Будьте щасливі, забезпечені, реалізовані на території Волинської області, максимум – на території нашої України», – подякував митрополит.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів