Поділитись:

«Він міг підірвати людей», – заступник глави ОП про луцького терориста

Четвер, 23 липня 2020, 09:21
«Він міг підірвати людей», – заступник глави ОП про луцького терориста

Уся ситуація була напруженою. 

Про це розповів заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю виданню "Новое время". 

"Я хотів сказати, що багатьом експертам в лапках, які один день у фейсбуці коментують терористичні операції, а в інші дні вони – експерти по кішечкам, зараз дуже легко коментувати, коли все закінчилося добре. Але ніхто не знав, як терорист буде себе вести. Він міг підірвати людей. Тому президент просив, щоб спочатку відпустити хоча б частину заручників. Взагалі говорили про те, що спочатку відпускаємо всіх, а потім робимо відеозаяву президента", – пояснив Тимошенко. 

Він наголосив: рішення про переговори було складним. 

"Добре говорити, коли все закінчилося. Це рішення, яке було на вагах у президента: йти чи ні на переговори з терористом. Багато зараз вкидають [в інформпростір], що не можна йти на переговори. Але президент врятував людей, і я вважаю, що це – найголовніше", – зазначив представник Офісу Президента. 

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. А в МВС прокоментували, чому зволікали зі штурмом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:   

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 січня 2024
20:03
14 лютого 2023
09 лютого 2023
24 січня 2023
01 жовтня 2022
27 вересня 2022
26 вересня 2022
11:12
20 серпня 2022
02 серпня 2022
27 липня 2022
15:50