На Хрінницькому водосховищі знайшли 200 метрів сіток з рибою (фото)

Середа, 15 липня 2020, 10:50

У період з 6 по 13 липня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Зокрема, склали 12 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), а також оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 2 кг водних біоресурсів.

Про це повідомляється на сторінці Волинського рибоохоронного патруля у фейсбуці.

«За даний період на порушників накладено 561 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 323 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 од. заборонених знарядь лову та ще 6 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

5 липня спільно з поліцейськими викрили грубе порушення правил рибальства. На перехресті вулиць Грушевського та Соборна у Нововолинську затримали автомобіль, в якому виявили мокрі риболовецькі сітки. На місце події викликали інспектора Волинського рибоохоронного патруля, який вилучив заборонені знаряддя лову, відібрав пояснення та склав адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Як стало відомо, напередодні громадянин на річці Луга поблизу міста Устилуг ловив рибу двома мисиновими сітками. Матеріали даної справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності.

9 липня під час рейду на Хрінницькому водосховищі знайшли безгосподарське майно. Під час обстеження акваторії між селами Липа та Гумнище Горохівського району виявили та вилучено 6 од. ліскових сіток загальною довжиною 200 метрів. У сітках знаходилася жива риба, тож її повернули у водне середовище. Інспектори склали акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучили.

На тій же водоймі викрили двох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформили протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: