Поділитись:

Ловили сітками: на Волині викрили браконьєрів (фото)

Вівторок, 07 липня 2020, 15:33

У червні волинські рибпатрульні викрили 160 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє Рибоохоронний патруль Волині.

У період з 1 по 30 червня 2020 року на Волині провели 32 рибоохоронних рейди та викрили 160 порушень природоохоронного законодавства, з яких 49 – грубі. 

«За даний період на порушників накладено 13 789 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 719 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 22 кг водних біоресурсів, з яких 6 кг – на ринках. Також вилучено 55 од. заборонених знарядь лову та ще 136 од. – за актами безхазяйного майна. Із безгосподарських сіток вилучено та випущено у природне середовище 33 кг водних біоресурсів, попереджено збитків на суму 11 816 грн», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 47 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до відповідальності.

Так, 6 червня викрили грубе порушення Правил рибальства – двоє порушників на озері Сірче (ландшафтний заказник «Сірче» Камінь-Каширського району) ловили рибу забороненими знаряддями – двома мисиновими сітками. Браконьєри завдали шкоди на суму 3 300 грн.

На осіб склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передали до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучили.

19 червня під час рибоохоронної роботи на річці Західний Буг, поблизу с. Мовники Іваничівського району, викрили аналогічне порушення. Двоє громадян з гумового човна ловили рибу лісковою сіткою. Порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На осіб склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення громадян до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

За вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. Порушення згідно порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з можливою конфіскацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів