Поділитись:

Браконьєри невтомні: рибпатруль на Волині за тиждень фіксував 22 порушення

Середа, 08 липня 2020, 08:15
Браконьєри невтомні: рибпатруль на Волині за тиждень фіксував 22 порушення

На Волині  у перший тиждень липня 22 рази порушували правила рибальства, повідомляє рибпатруль області. З 29 червня по 6 липня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля склали дев’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та вісім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучили 29 заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено два кг водних біоресурсів та 9 од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 816 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 228 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 2 липня під час обстеження озера Пулемецьке, поблизу села Пулемець Шацького району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили шість безгосподарських сіток. У знаряддях лову була риба: 8 сріблястих карасів, три ляща, загальною вагою три кілограми. Рибу живою знову повернули в озеро, чим попередили збитків на 1 143 грн.

5 липня під час спільного рейду рибпатрульних та прикордонників викрито грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на озері Скорінь, поблизу села Дольськ Любешівського району Волинської області. Громадянин ловив рибу мисиновою сіткою. У сітці браконьєра знаходилася риба: 3 звичайні карасі та 2 лина. Завдано збитків у розмірі 1 228 грн.

На порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів