Поділитись:

На Хрінницькому водосховищі знайшли 200 метрів сіток з рибою (фото)

Середа, 15 липня 2020, 10:50
На Хрінницькому водосховищі знайшли 200 метрів сіток з рибою (фото)

У період з 6 по 13 липня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Зокрема, склали 12 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), а також оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 2 кг водних біоресурсів.

Про це повідомляється на сторінці Волинського рибоохоронного патруля у фейсбуці.

«За даний період на порушників накладено 561 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 323 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 од. заборонених знарядь лову та ще 6 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

5 липня спільно з поліцейськими викрили грубе порушення правил рибальства. На перехресті вулиць Грушевського та Соборна у Нововолинську затримали автомобіль, в якому виявили мокрі риболовецькі сітки. На місце події викликали інспектора Волинського рибоохоронного патруля, який вилучив заборонені знаряддя лову, відібрав пояснення та склав адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Як стало відомо, напередодні громадянин на річці Луга поблизу міста Устилуг ловив рибу двома мисиновими сітками. Матеріали даної справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності.

На Хрінницькому водосховищі знайшли 200 метрів сіток з рибою (фото)

На Хрінницькому водосховищі знайшли 200 метрів сіток з рибою (фото)

9 липня під час рейду на Хрінницькому водосховищі знайшли безгосподарське майно. Під час обстеження акваторії між селами Липа та Гумнище Горохівського району виявили та вилучено 6 од. ліскових сіток загальною довжиною 200 метрів. У сітках знаходилася жива риба, тож її повернули у водне середовище. Інспектори склали акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучили.

На тій же водоймі викрили двох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформили протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів