Поділитись:

Як тут жити: луцькі ОСББ невдоволені планом забудови Рівненської-Дубнівської

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 10:00
Як тут жити: луцькі ОСББ невдоволені планом забудови Рівненської-Дубнівської

Порушення генерального плану, санітарних та будівельних норм – такі зауваження мають мешканці вулиці Дубнівської та Київського Майдану щодо плану забудови місцевої території. А саме ОСББ "Діамант-Луцьк" та "Наш дім" звернулися до управління архітектури та містобудування зі своїми пропозиціями щодо проекту "Коригування детального плану території житлового кварталу між вул. Рівненською та вул. Дубнівською у місті Луцьку".

Нині проект проходить стадію громадського обговорення. Ознайомитися з кресленнями можна безпосередньо в управлінні архітектури, або ж скерувавши запит до міської ради. Відповідно до відповіді, на цьому "острівку" між вулицями Дубнівська та Рівненська плануються 9-ти, 10-типоверхові будинки. Також є проектний ще один багатоповерховий будинок, однак його точна висотність не вказана. У проекті також значиться новий торгово-розважальний комплекс. Серед іншого гараж, парковка та чотири майданчики для дітей, занять фізкультурою, господарських цілей і відпочинку дорослих.

Як тут жити: луцькі ОСББ невдоволені планом забудови Рівненської-Дубнівської

Голова ОСББ двох будинків Дубнівська, 15 та Київський Майдан, 6 Володимир Монархович розповідає, що мешканці не проти розбудови району, однак вони вбачають у проекті недоліки та порушення, з якими вони не згідні.

А саме один із проектних будинків хочуть розмістити там, де відповідно до Генерального плану є зелені насадження загального користування. Це, на думку ОСББ, також порушує мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок зелених зон і зелених насаджень, йдеться у зверненні.

Інший будинок, який у проекті зазначений, як просто багатоквартирний, хочуть розмістити у зоні садибної забудови, де будинки у понад 3 поверхи зводити заборонено.

У своєму зверненні з пропозиціями, ОСББ зазначають, що є недостовірність даних щодо щільності населення, кількості мешканців. А також не дотримані норми щодо кількості зелених зон, місць для відпочинку, паркування, відсутні майданчики для збору побутових відходів та для вигулу домашніх тварин, недостатня відстань від дитячих майданчиків до стоянок автотранспорту, відсутня необхідна площа для роботи пожежної машини і відступ будинку від АЗС.

"Найбільш турбує озеленення району. Ми живемо на "острові", що оточений дорогою. Є тут також заправка. Ще додадуть торговий центр, до якого також під'їжджатимуть машини. Вони створюватимуть додатковий шумовий ефект, загазованість повітря. Як тут жити, я не знаю. Окрім цього є проблема із каналізацією: не впевнені, що вона розрахована на стільки будинків", - зазначає Володимир Монархович.

Тож місцеві просять привести проект до норм законодавства та врахувати їхні побажання і вимоги. А саме:

  • облаштувати у зоні зелених насаджень загального користування відповідно до Генплану мікрорайонний сквер з майданчиками для занять фізкультурою і спортом;
  • забезпечити вже існуючі житлові будинки необхідною площею прибудинкової території;
  • провести державну експертизу проектних рішень щодо впливу шуму транспорту на прилеглу територію та приміщення житлових і громадських будинків;
  • провести державну експертизу проектних рішень щодо встановлення розміру санітарно-захисних зон з умов шуму та забруднення повітря житлового середовища;
  • винести проект знову на обговорення.

Пропозиції щодо проекту приймають до 4 листопада, йдеться на сайті міської ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 лютого 2022
09:00
16 лютого 2022
10 січня 2022
20 жовтня 2021
19 серпня 2021
04 березня 2021
16 листопада 2020
09:00
15 жовтня 2020
16:20
27 травня 2020
21 травня 2019
12:00