Поділитись:

Як підготуватися до служби у війську: ТОП-5 порад від луцького добровольця

Четвер, 14 березня 2024, 09:15
Як підготуватися до служби у війську: ТОП-5 порад від луцького добровольця

Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначають День добровольця.

Саме цього дня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану почали формування добровольчого батальйону для захисту України від російської збройної агресії.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» поспілкувалися з ветераном російсько-української війни, бойовим медиком Олексієм Кушнєром та попросили його назвали моменти, на які варто звернути увагу тим, хто хоче піти до війська зараз.

Олексій виокремив основні, на його думку, поради і назвав такі:

1. Будь корисним

Перша і найголовніша порада людям, які до цього часу не мобілізувалися – знайти відповідну посаду у військах згідно з вашою освітою і компетентностями, а не чекати, що вами будуть затикати дірки.

Так, усі спеціальності потрібні, проте, як і в житті, потрібно приносити війську і українській державі більшу користь згідно з уміннями і навичками, які ви вже отримали до цього часу.

2. Лікуйся

Друга порада перед можливою мобілізацією – лікуйтеся. Займіться своїм здоров'ям, особливо це стосується стоматологічних проблем. Доступ до медицини у військах значно ускладнений. Особливо, коли ви пройдете курс молодого бійця і будете безпосередньо виконувати обов'язки в умовній Донецькій області.

Як підготуватися до служби у війську: ТОП-5 порад від луцького добровольця

3. Врегулюй юридичні аспекти

Наступна порада стосується юридичних аспектів. Вам потрібно врегулювати всі юридичні моменти, що можуть мати місце у разі вашого зникнення, смерті чи каліцтва. Варто, щоб були визначені люди, які зможуть відвідувати вас у лікарні, які будуть оперувати майном, а також ті, хто отримає виплату у разі вашої загибелі. Також при великому бажанні і розумінні того, що відбувається, можна врегулювати сферу власного поховання.

Так, це жорстко, але це реалії і реакція дорослих людей.

4. Зверни увагу на фізичний стан і витривалість

Варто зайнятися своїм фізичним станом. Не обов'язково починати з пробіжок, можна багато ходити, відвідувати спортзал, якщо є змога. Скоро потепліє, то можна почати плавати.

Військова справа – це фізично важка справа. Там досить рідко потрібні високі інтелектуальні можливості, а от ходити, бігати, носити завжди буде потрібно. Ви повинні розуміти, що вам це доведеться робити.

Як підготуватися до служби у війську: ТОП-5 порад від луцького добровольця

5. Вчися

Думати про те, що ви мобілізуєтесь, потрапите в навчальний центр і всі відразу все кинуть для того, аби повністю всього вас навчити – помилково. Це як в школі: вчать всіх, але вивчають не все.

Тому, поки ви маєте час, є достатня кількість навчальних курсів на різноманітних інтернет-платформах з долікарської допомоги, інженерії, тактики, особливо позиціонування (туристична орієнтація)... Пройдіть, це неважко, це не забере багато вашого часу, набагато менше, ніж ви проводите у соціальних мережах, передивлюючись тіктоки, але воно цілком можливо, що врятує вам життя.

Є й багато інших порад, їх, за словами ветерана, можна перелічувати до безкінечності. Проте саме ці аспекти є головними, на думку Олексія.

Фото з соцмереж військового медика

Нагадаємо: нещодавно ми писали про те, як офіцери волинської тероборони розповіли про своїх бійців.

Як підготуватися до служби у війську: ТОП-5 порад від луцького добровольця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів