Поділитись:

Назва бригади говорить за себе: офіцери волинської тероборони розповіли про своїх бійців (відео)

Четвер, 22 лютого 2024, 22:37
Назва бригади говорить за себе: офіцери волинської тероборони розповіли про своїх бійців (відео)

За два роки повномасштабної війни бійці 100 окремої бригади територіальної оборони показували неабиякі успіхи. Воїнів бригади неодноразово нагороджували відзнаками за їхні подвиги, а командир бригади в минулому році отримав з рук президента стрічку до бойового прапора «За мужність і відвагу». 

«Ми, мабуть, перші серед  ТРО, хто отримав таку відзнаку» – розповів начальник групи комунікацій 100 окремої бригади майор Костянтин Байчук у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV».

Майор Костянтин Байчук – начальник групи комунікацій 100 окремої бригади та старший лейтенант Сергій Хомінський – начальник служби зв'язків з громадськістю 100 окремої бригади розповіли про формування бригади, бійців та бойові успіхи.

Назва бригади говорить за себе: офіцери волинської тероборони розповіли про своїх бійців (відео) 

Майор Бойчук розповів, що до лав ЗСУ потрапив ще у 2015 році під час четвертої хвилі мобілізації. Після місячної підготовки потрапив на Рівненський полігон, де в той час формувалась 14 ОМБр. До квітня 2016 років в складі бригади проходив службу. В ті часи бригада була й на Маріупольському напрямку і під Мар'їнкою.

«Я прослужив два роки, другий рік вже по контракту. В 2017 році я закінчив службу і повернувся до цивільного життя. А коли почалась повномасштабна війна, в перший день посадив родину в машину і відвіз їх на польський кордон,  а я повернувся і прийшов до військкомату», – розповів майор Байчук.. 

Старший лейтенант Сергій Хомінський розповів, що не був кадровим військовим, а здобував журналістську освіту і паралельно проходив програму підготовки офіцерів запасу.

«За освітою, групою крові та станом душі я – журналіст», – розповів пан Хомінський.

Каже, що мав подібну історію, дітей з тещею відправив до Польщі, а сам пішов до військкомату,  де модифікував свою спеціальність під  військові потреби.

Що являє собою 100 окрема бригада

Бригада вдало сформована своїм особовим складом. Переважно - це вмотивовані добровольці, які прийшли в перші дні і цей особовий склад вдалось зберегти. 

«Це важливо і це відрізняє нас від багатьох бригад, які сьогодні на «передку» разом з нами, з права і зліва. І пощастило з командуванням бригади: підрозділи очолили люди з досвідом і знаннями», – каже майор Байчук.

Перший рік бійці провели на кордоні з Білоруссю: працювали лопатами, вчились, проходили злагодження. А потім – в бій.

«Весь накопичений досвід зіграв свою роль», – резюмував майор.

Які настрої у бійців 

Старший лейтенант Сергій Хомінський розповів, що зараз бригада тримає позиції у Серебрянському лісі, що на Луганщині.

«За весь цей час ми не здали жодної позиції. Не зробили жодного кроку назад», – зауважив Сергій Хомінський.

Каже, що в хлопців, попри фізичну та емоційну втому, бойових дух і відповідальність особового складу на високому рівні.

Сергій Хомінський розповідає,що у військових є розуміння того, що життя має продовжуватися. На щастя, вся країна не охоплена вогнем. Люди мають закохуватися, одружуватись і народжувати дітей.

«Не має бути крайнощів. Люди в мирному житті мають постійно пам'ятати, що десь сотні тисяч українців в цей момент перебувають в окопі. Стоїть боєць і дивиться в бійницю, чи не лізе ворог. Можливо в окопі трохи води, можливо одяг промок, бійцю холодно. Люди з мирного життя мають пам'ятати, що їхній спосіб життя не має оюражати тих хлопців »

Рекрутинг чи мобілізація

Майор Бойчук додав, що відбувається збільшення чисельності особового складу. Нагадаємо, ми раніше писали, що стартувала масштабна рекрутингова кампанія, яка міститиь багато напрямків. Основний посил цих заходів – «Йди до своїх».

«Багато хлопців і дівчат у Волинській області мають унікальну можливість виконати свій обов'язок перед вітчизною у такий складний час і разом з тим піти служити в одну з найкращих бригад ЗСУ і до того ж свою,  Волинську. Тому ми й так агітуємо, щоб «йти до своїх»».

Детальніше – у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів