Поділитись:

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Четвер, 25 квітня 2024, 08:53
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, щоб вони «виконали свій громадянській обов’язок».

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Polsat News, – пише Українська правда. 

«Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських хлопців у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні», – заявив він. 

Міністр також сказав, що Польща в минулому вже пропонувала допомогти Україні, щоб військовозобов'язані повернулися до своєї країни і «виконали свій громадянський обов'язок».

«Будь-яка підтримка можлива», – сказала Косіняк-Камиш про те, як би Польща відреагувала, якби Київ попросив допомоги у поверненні додому тих, хто може втратити право на перебування в Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

Станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 мільйона українців, з яких близько 860 000 - дорослі чоловіки. Польща надала статус тимчасового захисту 950 000 українців, що є другим за величиною показником після Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів