Поділитись:

Як на Волині охороняють кордон із Польщею та Білоруссю (відео)

Неділя, 07 квітня 2024, 16:13
Як на Волині охороняють кордон із Польщею та Білоруссю (відео)

На кордоні із Білоруссю та Польщею на Волині тривають заходи з інженерного облаштування. Прикордонники монтують паркан із колючого дроту і моніторять ситуацію з повітря за допомогою безпілотників.Також за кордоном цілодобово стежать 29 тепловізійних камер.

Про це розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, пише Суспільне.

Зараз майже уся лінія державного кордону з Білоруссю на Волині обплетена колючим дротом. На українсько-польському кордоні роботи тривають.

Укріплення українсько-польський кордон на ВолиніУкріплення українсько-польський кордон на Волині

Зі слів речниці, основна загроза на цій ділянці – спроби незаконного перетину кордону та переміщення контрабанди. Як додала Маргарита Вершиніна, упродовж минулого року волинські прикордонники виявили вісьмох порушників, які незаконно намагалися перетнути державний кордон з Республікою Польща та Білоруссю.

Один із тих, хто монтує паркан із колючого дроту – прикордонник інженерного підрозділу Ярослав. «Через таку колючку, хто продає? Ніхто не пролізе сюдою вже. Були ж такі ділянки взагалі незахищені», – каже він.

Прикордонник Ярослав укріплює паркан на кордоні колючим дротомПрикордонник Ярослав укріплює паркан на кордоні колючим дротом

За допомогою дрона ситуацію на українсько-польському кордоні відстежує прикордонник Євген. Його завдання – виявляти порушників.

«Йдеться про людей призовного віку, які намагаються незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску. Переправлення незаконних контрабандних товарів, таких як сигарети, – каже прикордонник. – Здійснюється доповідь на відділ і вибуває група реагування для їхнього пошуку. Корегую дії їхні».

Євген відстежує ситуацію на кордоні з допомогою дронаЄвген відстежує ситуацію на кордоні з допомогою дрона

Контролює безпеку і охороняє кордон разом зі службовим псом 27-річний кінолог-прикордонник Вадим. Він розповів: «Лайф» допомагає йому знаходити порушників у темний час доби.

«Навіть вдень, коли порушник переховується в якомусь укритті, чи то кущах, чи то за деревом, Ми цього не можемо почути. Пес це дуже добре відчуває і показує мені своєю поведінкою», – додає кінолог.

Прикордонник-кінолог Вадим з псом на кличку ЛайфПрикордонник-кінолог Вадим з псом на кличку Лайф

Довідково:
За даними Волинського прикордонного загону, українсько-білоруський кордон у межах Волинської області має протяжність 214,7 кілометри, українсько-польський – 228.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024