«Вежа через О»: вийшла нова збірка творів відомих письменників про Луцьк

П'ятниця, 02 лютого 2024, 13:46

Вийшла у тираж нова книга про місто Луцьк – збірка творів відомих письменників, присвячених обласному центру Волині.

Про це у п'ятницю, 2 лютого, повідомили на сайті Луцької міської ради.

У 2021 році у Луцьку провели першу літературну резиденцію «Місто натхнення», резидентами якої стали популярні українські письменники: Оксана Забужко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Катерина Калитко, Макс Кідрук. Місто надихнуло їх на написання творів, які увійшли до книги «Вежа через О», передзамовлення якої уже стартувало.

«"Вежа через О" – це квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька. Ми сподіваємося, що кожен лучанин захоче її прочитати, аби ще краще зрозуміти місто, у якому живе. Адже як кажуть, збоку видніше, особливо, якщо збоку «дивляться» такі відомі автори сучасної української літератури. У кожного з них інше бачення, стиль, тематика, але усі вони пишуть про Луцьк. І це круто! Цікавою книга буде і гостям нашого міста, аби в найкоротші терміни пізнати його. А ще унікальними є ілюстрації, які дозволяють побачити під новим кутом як звичне, так і приховане, ну, і звичайно, дізнатися нарешті, чому ж Вежа через "О"», – зазначили в управлінні туризму та промоції міста.

Створення книги стало продовженням загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об'єкта – пам'ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в рамках проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: