Поділитись:

У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)

Вівторок, 16 січня 2024, 12:20
У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)

У волинській бібліотеці імені Олени Пчілки 15 січня влаштували літературний вечір, присвячений пам'яті Василя Гея.

Там зібралися його друзі, колеги, учні, послідовники та всі небайдужі до поетичного слова. Модерувала захід завідувачка відділу краєзнавчої роботи Наталія Хом’як, – повідомили організатори.

«14 січня Дeнь народження великого волинянина, великого українця, що зробив вагомий внесок в літературне життя України та  Волині зокрема. Він щиро вболівав за чистоту української мови та багатьом  допоміг долучитись до прекрасного українського слова. Сьогодні Василь Степанович буде з нами» – зазначила очільниця обласної книгозбірні Наталія Граніч.

«Василь Степанович мав великий талант любити людей. Допоміг багатьом молодим письменникам робити перші кроки на літературно-творчому шляху» - поділилась знана письменниця Надія Гуменюк.

З теплими словами звернулась до присутніх дружина письменника Мирослава, що супроводжувала його на життєвому шляху, надавала підтримку та дарувала   наснагу й натхнення:

«Я дуже вдячна всім присутнім, що зібрались сьогодні згадати Василя Степановича. Всім нам його дуже не вистачає. Прожиті їм роки не минули безслідно. Він залишився у своїх творах та у серцях людей». 

У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото)У Луцьку в пам'ять про Василя Гея влаштували літературний вечір (фото) 

Довідково: 

Василь Гей - відомий український поет, публіцист, прозаїк, член Національної спілки письменників України. Був керівником обласної літературної студії «Лесин кадуб», з якої вийшли відомі нині поети і прозаїки. З 1989 по 2006 роки очолював Волинську організацію Національної спілки письменників України. Був ініціатором та організатором видання альманаху «Світязь» обласної письменницької організації, упорядником і редактором 11-ти його випусків (1992-2005). Автор понад 30-ти книг для дорослих та дітей, статей у всеукраїнських та обласних часописах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів