Поділитись:

Дочка «Луцькводоканалу» «Евода» отримала ще декілька мільйонних позовів від прокуратури

П'ятниця, 12 січня 2024, 19:03
Дочка «Луцькводоканалу» «Евода» отримала ще декілька мільйонних позовів від прокуратури

Дочірнє підприємство КП «Луцькводоканал» «Евода Трейд» отримало ще декілька судових позовів про стягнення близько 7,1 мільйона гривень.

Про це повідомив депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«На «Еводу» прилетіло ще декілька «жирних» позовів. Прокуратура продовжує оскаржувати додаткові договори, якими зменшувалася кількість кВт/год електроенергії, яку постачали різним споживачам», – пише Андрій Лучик.

У найближчий місяць в Господарському суді Волинської області розглядатимуть такі справи щодо стягнень з компанії:

  • 386 тисяч гривень – КП «Волинська обласна психіатрична лікарня»;
  • 388 тисяч гривень – Коростенська міська рада;
  • 1,4 мільйона гривень – КП «Волинське обласне територіальне медичне об'єднання захисту материнства і дитинства»;
  • 5 мільйонів гривень – КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло».

Якщо ж «Евода» програє й ці справи про стягнення коштів, то в загальному, додає депутат, її кредиторська заборгованість становитиме близько 25 мільйонів гривень.

«Ось вам і міцні господарники, і мегаефективне комунальне підприємство», – резюмував Андрій Лучик.

Нагадаємо: близько чотирьох років керівництво «Еводи Трейд» розповідало громадськості та депутатам, що справи підприємства йдуть у гору, воно процвітає та веде успішну діяльність. Проте, як грім серед ясного неба, на вересневій сесії Луцької міської ради опинилося питання про ліквідацію цієї, як говорили, «успішної» фірми. Ліквідовували її з неабияким поспіхом – депутати дозвіл не дали, а вже наступного дня дирекція «Еводи» самовільно заявила про закриття компанії.

Андрій Лучик звертався до міського голови щодо цієї незаконної ліквідації, але Ігор Поліщук тоді відповів, що усе в рамках закону.

Проте господарський суд Волинської області виніс ухвалу, якою тимчасово заборонив ліквідацію дочірнього підприємства «Луцькводоканалу» «Евода Трейд». Прокурори ж додали, що «закриття» фірми взагалі є незаконним, бо міська рада дозволу на це не давала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024