Поділитись:

Луцький мер покриває незаконну ліквідацію «Еводи Трейд»

Понеділок, 20 листопада 2023, 09:01
Луцький мер покриває незаконну ліквідацію «Еводи Трейд»

Луцький міський голова Ігор Поліщук не бачить підстав проводити службове розслідування з приводу незаконної ліквідації дочірнього підприємства КП «Луцькводоканал» «Евода Трейд».

Про це у своєму телеграм-каналі написав депутат міськради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик.

Раніше Андрій Лучик розповідав, що підприємство «Евода Трейд» ліквідовують, по-перше, через численні судові рішення, якими «Еводу» зобов'язують повернути частину коштів, отриману на тендерах. По-друге, – через велику заборгованість перед постачальниками.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

Однак у статуті «Евода Трейд» чітко прописано, що з питань основної діяльності воно підзвітне та підконтрольне Засновнику (КП «Луцькводоканал»), Луцькій міській раді, виконавчому комітету та міському голові. Відповідно, свою ліквідацію, «дочка» водоканалу має узгоджувати з міською радою. Проте на сесії Луцької міської ради депутати не підтримали проєкти рішень – всі три питання депутати «завалили»: 12-15 голосів «За» при необхідних 22. Тож у цьому випадку йдеться про перевищення службових повноважень та порушення закону про місцеве самоврядування.

Оскільки міський голова Ігор Поліщук ніяк не реагував на явне порушення закону, Андрій Лучик направив йому депутатське звернення з проханням розпочати службову перевірку щодо перевищення службових повноважень посадових осіб КП «Луцькводоканал» при ліквідації ДП «Евода Трейд».

Луцький мер покриває незаконну ліквідацію «Еводи Трейд»

Незабаром депутат отримав відповідь, що посадові особи КП «Луцькводоканал» «діяли у спосіб і порядку, передбачених Господарським та Цивільним кодексами України, статутом дочірнього підприємства «Евода Трейд» КП «Луцькводоканал», відповідно підстави, передбачені пунктом 2 Порядку, для проведення службового розслідування відсутні».

Луцький мер покриває незаконну ліквідацію «Еводи Трейд»

«Тільки таке листування чомусь нагадує розмову сліпого з глухим. Я вказую на конкретне порушення ЗУ «Про місцеве самоврядування», а мені відписують, що з точки зору Господарського і Цивільного кодексу все гаразд. Ви це серйозно?» – дивується абсурдній відповіді міського голови Андрій Лучик.

Нагадаємо: дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» масово програє судові справи щодо стягнення коштів. Так, у грудні 2022 року енергетична компанія «Укренерго» звернулася до суду з позовом про стягнення з «Еводи» 16 мільйонів гривень, тоді феміда стала на бік «Укренерго». Вже у січні 2023 року Боратинська сільська рада через суд змусила «Евода Трейд» повернути майже 300 тисяч гривень.

У лютому 2023 року з «Евода Трейд» судилась Горохівська громада. За даними тієї справи, суд постановив повернути Горохівській міськраді 213 тисяч гривень, які та сплатила за електрику, але фактично так її й не отримала. Нещодавно був ще один суд, в результаті якого дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» «Евода» має повернути департаменту молоді та спорту Луцькради майже 425 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 січня 2024
10 січня 2024
04 січня 2024
27 грудня 2023
08:30
21 грудня 2023
07 грудня 2023
09 листопада 2023
31 жовтня 2023
08:40
15 жовтня 2023
17:02
14 жовтня 2023
15:00