Поділитись:

Футболіст-зрадник з Луцька Тимощук уже виїхав з Росії, – екстренер «Кристалу»

П'ятниця, 05 січня 2024, 14:00
Футболіст-зрадник з Луцька Тимощук уже виїхав з Росії, – екстренер «Кристалу»

Перший в історії українського футболу американський тренер Денніс Люкенс, який колись працював у Кристалі, Суднобудівнику та Севастополі, розповів, що колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук уже виїхав з Росії. І загалом розповів про спілкування з ним. 

Про це пише Конкурент.Футбол. 

З його слів, Тимощук і до війни був у Росії. 

«У нього російська дружина і російські діти. Відносини між росією та Україною були хорошими до війни. Війна застала його там. Що він мав робити? Вийти на вулицю і протестувати проти Путіна? Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці. Наскільки я розумію, Тимощук вже виїхав з росії і живе в іншій країні.  Ми з ним товаришуємо, але не близько. Я спілкувався з ним кілька днів тому. Він опинився в дуже складній ситуації. Я бажаю йому тільки добра. Він втратив все в Україні, репутацію та свої регалії, і, як я розумію, залишив все в росії.  Я не хотів би опинитись на його місці. Він казав мені, що він українець і любить Україну», – розповів Люкенс.

Він також повідомив, що намагався допомогти виїхати Тимощуку з сім’єю до Ірландії: 

«Він попросив мене допомогти йому з сім’єю виїхати до Ірландії, і я подумав, що він хоче організувати прес-конференцію, на якій засудить війну і очистить своє ім'я. Але у підсумку він не приїхав».

Нагадаємо: колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук народився і жив у Луцьку, а з 2017 року працює помічником головного тренера у пітерському «Зеніті». У березі 2022 року Тимощука довічно позбавили права на будь-яку футбольну діяльність в Україні, виключили з офіційного реєстру гравців збірних УАФ, а також забрали українську тренерську ліцензію та всі титули й медалі чемпіонату, Кубка й Суперкубка України. Крім того, 30 березня, в день народження Тимощука, Луцька міська рада позбавила його звання «Почесного громадянина міста Луцька». У січні 2023 року проти колись провідного футболіста збірної запровадили персональні санкції терміном на 10 років. А нещодавно знайшли документальне підтвердження спроби Анатолія Тимощука отримати румунський паспорт, для чого він подав фальшиві документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів