Поділитись:

Скандали та кримінал: як і чому опинився на посаді «зашкварний» очільник управління волинської архітектури (відео)

Четвер, 28 грудня 2023, 16:38
Скандали та кримінал: як і чому опинився на посаді «зашкварний» очільник управління волинської архітектури (відео)

Восени управління містобудування та архітектури Волинської ОДА очолив скандально відомий Василь Василенко. Цікаво, що керівну посаду він на Волині обіймає не вперше. Раніше, у 2015-2016 роках, він вже очолював управління держгеокадастру й запам'ятався волинянам – численними скандалами, пов'язаними із махінаціями із землею.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Застати на робочому місці Василя Василенка журналістам вдалося лише з четвертої спроби. Зі слів посадовця, попри численні скандали, він вирішив повернутися працювати на Волині, бо народився і живе на Волині, тож «хочеться працювати там, де живеш, а не їздити, добиратися». Окрім того, додав Василенко, він бачив, що є вакантні місця, тим паче робота споріднена з тією, якою він займався у Держгеокадастрі.

«Що Держгеокадастр, що органи архітектури, особливо зараз, за новим законодавством, мають виконувати спільну роботу і розробляти спільні документи, комплексні плани просторового розвитку територій. Для мене це зрозуміла робота. Відповідно, я подав заяву. Конкурси на період війни не проводяться», – зазначив він.

Те, що Василь Василенко очолив керівну посаду, дивує. Адже щодо нього відкрите кримінальне провадження і йому оголошено підозру – йдеться про зловживання владою і налагодження протиправної схеми виведення земельних ділянок сільгосппризначення та передачу їх у приватну власність. Згідно з висновками експертизи, це завдало державі збитків на майже 700 тисяч гривень.

Попри те, що триває слідство, Василенко обійняв «теплу» посаду. І планів на новій роботі у нього чимало.

Більше – дивіться в сюжеті.

Нагадаємо: за останні кілька років Василь Василенко втрапив у низку скандалів. Його звинувачували у розпайовуванні земель з надрами бурштину, які згодом опинялися у власності немісцевих громад. Ще одна гучна справа була навколо Держгеокадастру, який очолював Василенко. Тоді говорили, що управління приховує інформацію про вільні ділянки від учасників АТО. Крім того, чинний очільник Управління містобудування потрапив у немилість депутатів Волинської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
13 березня 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
08 січня 2024
13 грудня 2023
15:05
28 жовтня 2023
26 жовтня 2023
16:34
13 вересня 2023
01 червня 2023