Поділитись:

За що судять одіозного очільника волинської архітектури Василенка (відео)

Середа, 13 грудня 2023, 15:05
За що судять одіозного очільника волинської архітектури Василенка (відео)

Державне бюро розслідувань на початку червня 2023 року повідомило про підозру Василю Василенку, який тоді очолював Держгеокадастр на Хмельниччині, а до того обіймав цю ж посаду, але на Волині. Нещодавно він повернувся у Волинську область, де його призначили очільником управління містобудування та архітектури області.

Про це ДБР інформувало на своїй офіційній сторінці.

«Начальник Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області зловживаючи владою та службовим становищем, налагодив протиправну схему виведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної власності та передачі їх у приватну власність для ведення сільського господарства громадянам», – йдеться у матеріалах кримінальної справи.

Слідчий ДБР зазначає, що Василь Василенко передавав у власність державну землю громадянам, а ті одразу перепродавали її приватним фірмам з ознаками фіктивності. Останні вже віддавали ділянки реальним компаніям, які легалізували право власності на них.

Таким чином Василенко видав вісьмом громадянам по 2 гектари землі.

«Зокрема, в такий спосіб було надано незаконно у власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 2 га кожна, що знаходяться за межами населених пунктів Староущицької сільської ради та Китайгородської сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області громадянам, які вже раніше використали своє право на безоплатну приватизацію земельних ділянок», – зазначають в ухвалі суду.

Тоді ж слідчий звертався до суду з клопотанням про оцінку вартості земельних ділянок, адже вони опинилися у приватних руках. Деякі землі навіть об'єднали, проте, за інформацією ДБР, їм вдалось встановити, що діями Василя Василенка держава зазнала збитків на 700 тисяч гривень.

Чиновника підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Крім того, зараз Василенко намагається оскаржити у судді своє звільнення з посади начальника управління Держгеокадастру на Хмельниччині.

Нагадаємо: За останні кілька років пан Василь втрапив у низку скандалів. Його звинувачували у розпайовуванні земель з надрами бурштину, які згодом опинялися у власності не місцевим громадам. Ще одна гучна справа була навколо Держгеокадастру, який очолював Василенко. Тоді говорили, що управління приховує інформацію про вільні ділянки від учасників. Крім того, чинний очільник Управління містобудування потрапив у не милість депутатів Волинської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів