Поділитись:

Підозрюваний в махінаціях із землею очолив Управління Волинської ОВА

Понеділок, 23 жовтня 2023, 17:46
Підозрюваний в махінаціях із землею очолив Управління Волинської ОВА

Підозрюваний в махінаціях із землею Василенко Василь Миколайович очолив Управління містобудування та архітектури Волинської ОВА.

Про це головний редактор ІА «Конкурент» Андрій Лучик написав на своєму телеграм-каналі.

Нещодавно Василь Василенко став т.в.о Управління містобудування та архітектури Волинської ОВА.

Цю інформацію журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» підтвердила речниця Волинської ОВА Каріна Мариневич.

«Василенко виконує обов'язки начальника, але наразі на посаді заступника начальника Управління. Призначила його, на той час, виконувачка обов'язків начальника на посаду заступника начальника Управління. Нині ж він виконує обов'язки начальника Управління містобудування та архітектури Волинської ОВА», – зазначила Каріна Мариневич.

До призначення т.в.о Управління містобудування та архітектури Волинської ОВА Василь Василенко займав інші посади.

«До цього він був заступником цього управління та начальником відділу містобудівного кадастру, моніторингу та земельних відносин. А ще до цього Василенко Василь Миколайович очолював управління Держгеокадастру Хмельницької області, а ще-ще перед тим – Держгеокадастр у Волинській», – зазначив Андрій Лучик.

Цікаво, що в червні цього року ДБР відкрило кримінальне провадження через оборудки зі землею проти Василенка.

Встановлено: високопосадовець підписав кілька наказів щодо виділення землі під ведення особистого господарства 8 місцевим громадянам. При цьому він не перевірив, що ці люди вже раніше отримували землю. Щобільше, за кілька днів після набуття права власності вони передали «свої» землі одній зі столичних фірм, що займається вирощуванням зернових культур.

Зокрема, йдеться про 16 га земель Китайгородської та Староушицької селищних рад Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Згідно з висновками експертизи вказані протиправні дії завдали державі збитків на майже 700 тис. грн.

Чиновник підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

«Намутив він із землею на 700 тисяч гривень в Хмельницьку, а санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі», – пише Андрій Лучик у телеграмі.

Судове засідання в кримінальній справі проти Василенка відбудеться в Хмельницькому міськрайонному суді через місяць – 20.11.2023.

Журналіст наголошує, що є дві сторони медалі відміни конкурсів та перевірок на призначення т.в.о Управління Волинської ОВА.

«Тому з одного боку відміна конкурсів і спецперевірок – вимога воєнного часу. Але з іншого – можливість недоброчесним громадянам пролазити на хлібні посади», – робить висновок головний редактор сайту новин.

Нагадаємо: Андрій Лучик словами «суміш брехні, маніпуляцій і самолюбування» схарактеризував інтерв'ю ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 лютого 2024
18 грудня 2023
09:00
01 листопада 2023
18 вересня 2023
08 жовтня 2021
24 вересня 2021
19 травня 2021
26 лютого 2021
03 вересня 2020
28 липня 2020