Поділитись:

Говорить одне – робить інше: як луцький мер Поліщук вкотре «обвів навколо пальця» громаду (відео)

Вівторок, 26 грудня 2023, 18:31
Говорить одне – робить інше: як луцький мер Поліщук вкотре «обвів навколо пальця» громаду (відео)

Луцький міський голова Ігор Поліщук обіцяв зняти усі кошти з фінансування програми висвітлення діяльності міськради у 2024 році, проте вкотре не дотримав слова.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Керманич Луцька Поліщук на сесії міської ради 20 грудня знову «обвів навколо пальця» громаду. Під час сесійного засідання депутати Луцької міської ради розглядали програму з висвітлення діяльності Луцької міської ради на 2024-2026 роки. Загалом у неї заклали понад 4 мільйони гривень. Ці кошти планують витрачати на:

  • виготовлення та трансляція програм про діяльність Луцької міської ради на телебаченні (місцеві телеканали) – по 100 тисяч щороку;
  • організація та трансляція прямих ефірів з депутатами та посадовими особами Луцької міської ради на телебаченні (місцеві телеканали) – по 220 тисяч щороку;
  • інформаційні послуги у друкованих медіа (місцеві друковані медіа) – по 880 тисяч щороку;
  • висвітлення діяльності Луцької міської ради в ефірі радіостанцій (місцеві радіостанції) – по 60 тисяч щороку;
  • виготовлення презентаційних відеофільмів – по 50 тисяч щороку;
  • розробка та виготовлення соціальної реклами, довідкових, іміджевих матеріалів – по 50 тисяч щороку.

В обранців громади виникло чимало запитань щодо таких витрат, адже їх можна було б направити на допомогу воїнам.

«Ми щойно на калькуляторі порахували, і виходить майже 10 тисяч на публікацію одного рішення. Чи це були опубліковані усі матеріали, чи саме ті, які обов'язково мають буди опубліковані відповідно до законодавства?» – поцікавилась депутатка Ірина Колковська.

Заступниця начальника управління інформаційної роботи Луцькради Жанна Перун відповіла, що публікувались не лише обов'язкові новини, а й інші інформаційні повідомлення, інтерв'ю з посадовцями та депутатами, які не є обов'язковими. Тому від депутатів прозвучала пропозиція скоротити публікацію необов'язкових матеріалів, адже, за словами обранців, на цій програмі можна добряче зекономити. Інтерв'ю ж з посадовцями та чиновниками можуть зачекати.

«За 2023 рік я була на «Аверсі» один раз і то випадково, тому, думаю, платити 220 тисяч за те, щоб один раз з'явитися на «Аверсі» – трошки дорого. Неодноразово засоби масової інформації підтверджували свою готовність публікувати інформацію про діяльність Луцької міської ради на безкоштовній основі», – зауважила депутатка Алла Доманська.

Після тривалої дискусії керманич громади Ігор Поліщук взагалі запропонував зняти усі кошти з цієї програми і направити на ЗСУ:

«Я пропоную взагалі зняти кошти з цієї програми, але для того, щоб не вносити зміни в програму, ми знімемо ці кошти просто з фінансування з наступного року, там мільйон і плюс, який є. Я це запропоную під час формування бюджету», – казав мер.

Усе б нічого, але під час того ж таки «формування бюджету», про який говорив мер, він поставив іншу пропозицію – не всі кошти зняти з програми й передбачити на ЗСУ (нагадаємо, що мова йде про цілий 1 мільйон 360 тисяч гривень).

«Ви чомусь говорили про зняття 1 мільйона, а не 1 мільйона 360 тисяч, хоча говорили про всю суму. Ви сам собі перечите. Там ви популістично сказали, що знімаєте всю суму, а тут ви говорите, що треба залишати», – підкреслила депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Ця репліка депутатки так не сподобала меру, що він пригрозив їй вимкнути мікрофон, бо ж вона звернула увагу на чергову маніпуляцію мера.

Проте ніхто так і не зрозумів, чому потрібно лишити 360 тисяч. Депутати міськради зазначають, що це черговий популістичний крок мера Поліщука, як і програма підтримки військових на 1,5 мільярда гривень, бо ж цифра гучна, але фактично у бюджеті на армію заклали трохи більше як 300 мільйонів.

Нагадаємо: у Луцьку на реконструкцію приватної котельні на вулиці Карбишева хочуть витрати майже півтора мільйона гривень з бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів