Поділитись:

У Луцькій стоматполіклініці звільнили меддиректорку, яка незаконно обіймала посаду (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 19 грудня 2023, 14:04
У Луцькій стоматполіклініці звільнили меддиректорку, яка незаконно обіймала посаду (фото)

У Луцькій міській стоматполіклініці з посади медичного директора звільнили Марину Орел, яка обіймала це крісло незаконно.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«Просто нагадаю, що медичним директором КП "Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка" призначили працівника без стоматологічної освіти, що суперечить законодавству. Журналіст ІА «Конкурент» Максим Косюр довго намагався отримати копію диплома, але його так і не дали. Зрештою виявилося, що меддиректорка таки не має профільної освіти», – пише Андрій Лучик.

Відповідь від управління охорони здоров'я Луцької міської радиВідповідь від управління охорони здоров'я Луцької міської ради

Він також додав, що направив декілька звернень в різні інстанції й ось 18 грудня меддиректорку стоматполіклініки звільнили.

Окрім цього, ми й отримали наказ про припинення трудового договору з вже ексмеддиректоркою Мариною Орел.

Наказ про розірвання трудового договоруНаказ про розірвання трудового договору

Нагадаємо: раніше медичним директором стоматології була Любов Яковчук (Качмар), чиї інтереси лобіює міський голова Ігор Поліщук, завдяки якому вона у вересні й отримала крісло директорки. Ще у жовтні 2022 року мер Луцька публічно розкритикував роботу директорки КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Світлани Черниш, що стало початком «зачистки» для «своєї» людини, про що повідомляло наше видання. Це потягнуло за собою ряд подій, в результаті яких директоркою й стала його протеже пані Любов Яковчук.

Після, так би мовити, підвищення Яковчук, на посаду медичного директора призначили Марину Степанівну Орел, яка, за нашими даними, не має відповідної для цього кваліфікації. Раніше вона працювала на посаді головного спеціаліста відділу державного контролю Держпродспоживслужби, а навчалась на санітарно-гігієнічному факультеті.

Наші журналісти направили у медзаклад ряд запитів, аби нам надали інформацію щодо призначення Орел. З відповідей було видно, що перед тим, як взяти її на роботу у стоматполіклініці знизили кваліфікаційні вимоги до цієї посади. Крім того, ми намагалися отримати копію диплома вже ексдиректорки, але нам всіляко відмовляли.

Згідно з довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників (охорона здоров'я), медичний директор має отримати спеціалізацію відповідно до того закладу, в якому працює. Якщо йде мова про стоматологію, то й меддиректор має бути стоматологом. Але надавати копію диплома Марини Орел Луцька стоматклініка двічі відмовилась і ще один раз просто зазначила, що пані Марина є лікарем. Крім того, вона повинна мати спеціалізацію з «Організації і управління охороною здоров'я», що також у поліклініці не підтвердили.

Відмови у наданні документів про освіту Марини Орел наші журналісти вважають протиправними, мому за захистом своїх прав на цю суспільно-важливу інформацію звернись до Уповноваженого Верховної Ради України з прав люди Дмитра Лубінця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів