Поділитись:

Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)

Понеділок, 20 листопада 2023, 12:08
Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)

Польські прикордонники не пропустили в Україну вантажівки з гуманітарною допомогою від Червоного Хреста, а цистерни з нафтопродуктами, газом та іншими небезпечними речовинами стоять на переповнених паркінгах та узбіччях доріг.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Зараз на кордоні наших 24 тенти (каркасні фури – ред.) і вісім цистерн з пальним. Це більша частина всіх вантажівок підприємства. Пальне веземо транзитом з Литви. Вчора ми говорили із польською поліцією в Корчовій, вони розуміють небезпеку, бо там дуже перевантажений паркінг різною спецтехнікою із бензином, газом, різними небезпечними речовинами. Це може бути надзвичайна ситуація, якщо це вибухне. Польська поліція розуміє, але розводять руками і каже, що не має на це впливу ніякого», – зазначив представник перевізної компанії зі Львова Тарас Світлик.

За його словами, великі нафтотрейдери в Україні мають запаси, тому брак пального українці зараз не відчують.

«Проте, проїжджаючи по польській дорозі Т94, ми бачили велику кількість цистерн UPG, WOG, SOCAR. Їхні резерви теж можуть вичерпатися, адже ми не знаємо, скільки це ще триватиме», – додав Світлик.

Спілкуючись із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергієм Деркачам, польські прикордонники на пунктах пропуску «Корчова – Краківець» та «Гребенне – Рава-Руська» запевнили, що в першу чергу пропускають вогненебезпечні вантажівки, фури з продуктами, які швидко псуються, та гуманітарну допомогу для України, але українські водії стверджують, що це не так.

Зокрема, дві вантажівки з Івано-Франківська, які везуть гуманітарну допомогу із Нідерландів, прикордонники ПП «Корчова – Краківець» відправили на «відстій» і записали в «живу» чергу. Вже четвертий день вони чекають, щоб відвезти у Кропивницький та Лубни медичне обладнання.

«Ми в лікарню веземо ліжка, інвалідні візки, медичне обладнання, матраци, ковдри, дезінфектори. Нам поліція сказала їхати поза чергою, а на самому пункті пропуску, сказали розвертатися, зареєструватися і шукати паркінг. А місць ніде немає. То ми знайшли біля Ярослава, аж за 40 кілометрів від кордону, і чекаємо»,– розповів водій вантажівки Василь Бойко.

Нагадаємо: через блокування польськими перевізниками роботи пунктів пропуску на кордоні з Україною зранку 20 листопада в чергах на трьох напрямках перебувало близько 2 900 вантажівок

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створили Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото)Польські прикордонники не пропускають бензовози та гуманітарну допомогу до України (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024