Поділитись:

Під Генконсульством Польщі в Луцьку перевізники вимагають розблокувати кордон

П'ятниця, 17 листопада 2023, 13:18
Під Генконсульством Польщі в Луцьку перевізники вимагають розблокувати кордон

Під Генеральним Консульством Республіки Польща у Луцьку українські перевізники і водії зібралися на акцію протесту із вимогою припинити страйк польських перевізників.

Під будівлею консульства 17 листопада зібралися орієнтовно пів сотні водіїв і перевізників. Акція протесту стартувала о 12:00, – інформує Суспільне. 

Учасники акції збирають підписи під офіційним зверненням до Генерального консула Республіки Польщі в Луцьку Славоміра Місяка із вимогою вплинути на ситуацію, яка склалася на кордоні через страйк польських перевізників, який триває із 6 листопада. Також мітингувальники просять забезпечити водіїв належними умовами.

Під Генконсульством Польщі в Луцьку перевізники вимагають розблокувати кордонПід Генконсульством Польщі в Луцьку перевізники вимагають розблокувати кордонПід Генконсульством Польщі в Луцьку перевізники вимагають розблокувати кордон 

«Заручниками ситуації стали водії, у яких вже закінчуються запаси води і їжі. Більшість знаходиться на узбіччях без доступу до туалету і душу, паркінги вже давно не мають вільних місць. Просування черги відбувається дуже повільними темпами в обох напрямках», – каже учасник акції Тарас Дулюк.

Нагадаємо: з понеділка, 20 листопада, поляки погрожують перекрити ще один пункт пропуску. 

6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною. У понеділок, 13 листопада, деякі з польських перевізників зустрілися з представниками українського та польського урядів, але домовленостей не досягли. До того ж, черги почали утворюватися на Закарпатті, адже туди переїжджають фури, аби пройти кордон швидше. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024