Поділитись:

Для українських водіїв, заблокованих на польському кордоні, створили Штаб допомоги (фото)

Неділя, 19 листопада 2023, 14:30
Для українських водіїв, заблокованих на польському кордоні, створили Штаб допомоги (фото)

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Про це йдеться на сайті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Через страйк польських перевізників українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні.

Зі слів віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, у напрямку Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, в бік Рави-Руської – понад 10 км, до Краківця – понад 16 км.

Аби забезпечити людей найнеобхіднішим, був створений Штаб допомоги українським водіям.

За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби і знаходиться на постійному звʼязку з водіями. Також цілодобово працює гаряча лінія Укртрансбезпеки: +38 (067) 120 0483.

Сьогодні на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Додаткові потреби можна вказати через гугл-форму.

Для українських водіїв, заблокованих на польському кордоні, створили Штаб допомоги (фото) 

Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба.

Працюватиме Штаб доти, допоки кордон не буде розблокований та стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена.

Нагадаємо: 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною. У понеділок, 13 листопада, деякі з польських перевізників зустрілися з представниками українського та польського урядів, але домовленостей не досягли. До того ж черги почали утворюватися на Закарпатті, адже туди переїжджають фури, аби пройти кордон швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024