Поділитись:

Навпроти «Ягодина» у Польщі застрягли понад тисячу вантажівок

Понеділок, 20 листопада 2023, 10:45
Навпроти «Ягодина» у Польщі застрягли понад тисячу вантажівок

Через блокування польськими перевізниками роботи пунктів пропуску на кордоні з Україною наразі в чергах на трьох напрямках перебуває близько 2 900 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

«На жаль, блокування продовжується на трьох напрямках. Нагадаю, це пункти пропуску "Ягодин – Дорогуськ", "Краківець – Корчова" і "Рава-Руська – Гребенне". Станом на ранок, за тою інформацією, яку ми маємо від польських колег, в чергах на території Польщі в напрямку України перебуває близько 2900 вантажних транспортних засобів. Найбільше напроти Краківця – 1200, навпроти Ягодина – це десь 1100 вантажівок і навпроти Рави-Руської – близько 600», – повідомив Демченко.

За його словами, ці дані неповні, адже інші вантажівки можуть перебувати на певній відстані від кордону. Також через блокування цих напрямів фіксується збільшення черг на інших пунктах пропуску. 

Зокрема, навпроти пункту пропуску «Шегині» перебуває близько 1 300 вантажівок і ще сукупно 300 вантажівок навпроти пунктів пропуску «Угринів», «Устилуг» та «Смільниця». 

Речник також наголосив, що по кілька вантажівок за годину учасники акції пропускають як на напрямку виїзду з Польщі, так і на в’їзд до Польщі, однак це не вирішує всіх питань щодо інтенсивності руху.

Демченко додав, у напрямку виїзду з України діє електронна черга і фізично вантажівки не перебувають поруч кордону.

«Вони перебувають у тих місцях, де їм зручно, в тому числі в тих місцях, де є стоянки, на автозаправних станціях. Якщо ж говорити про територію Польщі, то там якраз вантажівки перебувають фізично, очікуючи на можливість подальшого руху в напрямку України», – розповів він.

Нагадаємо: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024