Поділитись:

«Вагнерівці» можуть готувати наступ на Київ із Білорусі, – ексголова Генштабу Британії

Неділя, 25 червня 2023, 14:37
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Колишній голова Генерального штабу Великої Британії генерал Річард Даннатт вважає, що Україна має остерігатися можливого нападу на Київ «вагнерівців» на чолі з Євгеном Пригожиним, який після спроби заколоту виїхав у Білорусь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Той факт, що він поїхав у Білорусь, викликає певне занепокоєння», – сказав ексочільник генерального штабу британської армії.

Генерал Даннатт наголошує, що лідери України повинні захиститися від можливої атаки на чолі з Пригожиним на Київ з Білорусі.

Якщо Пригожин «залишив навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва», звідки почалася війна, додав він.

Зі слів лорда Даннатта, цілком можливо, що росія може використати групу «Вагнера», щоб спробувати знову захопити Київ.

Тим не менш, зазначив він, спроба заколоту у РФ не стала ні для кого безпосередньою перемогою.

«Путін значно ослаб. У російських військових... очевидно, певний безлад», – сказав Даннатт в етері Sky News.

Нагадаємо: ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. Пригожин стверджував, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром. Тим часом на території Москви запровадили режим контртерористичної операції. Вранці 24 червня представництво ПВК «Вагнер» заявило, що вже контролює всі військові об’єкти у Воронежі. Розвідка Британії вважає, що демарш ПВК «Вагнер» – найсерйозніший виклик російській державі і «вагнерівці» «майже напевно мають на меті дістатися Москви»За інформацією розвідки, Путін виїхав з Москви на Валдай. Попри активне просування, уже ввечері 24 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку в польові табори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів