Поділитись:

«Вагнер» має на меті дістатися до Москви, – британська розвідка

Субота, 24 червня 2023, 13:02
«Вагнер» має на меті дістатися до Москви, – британська розвідка

Розвідка Британії вважає, що демарш ПВК «Вагнер» – найсерйозніший виклик російській державі, і найближчі години будуть вирішальними в тому, як розвиватиметься ця криза.

Про це пише Українська правда, посилаючись на розвідку Британії.

Міністерство оборони Великої Британії присвятило зведення 24 червня конфлікту між засновником ПВК «Вагнер» Євгенієм Пригожиним і керівництвом Росії.

Там зазначили, що найманці перейшли через російський кордон щонайменше у двох місцях, узяли під контроль військовий штаб у Ростові, а частина «вагнерівців» рухаються на північ через Воронезьку область і «майже напевно мають на меті дістатися Москви».

Російські силовики, очевидно, не чинять супротиву «вагнерівцям».

«У найближчі години лояльність російських сил безпеки матиме ключове значення для розвитку кризи. Це найсерйозніший виклик російській державі за останній час», – зазначають у британській розвідці.

Нагадаємо: ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром. Тим часом на території Москви запровадили режим контртерористичної операції. Вранці 24 червня представництво ПВК «Вагнер» заявило, що вже контролює всі військові об’єкти у Воронежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів