Поділитись:

ISW: Заколот «Вагнера» матиме значний вплив на війну в Україні

Субота, 24 червня 2023, 12:08
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Збройний напад ПВК «Вагнер» під керівництвом Євгенія Пригожина на російське військове керівництво Росії у Ростові-на-Дону, скоріш за все, матиме значний вплив на війну, яку РФ веде в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), – пише Українська правда.

Інститут звертає увагу, що в Ростові знаходиться штаб-квартира Генштабу РФ, 58-а загальновійськова армія і командний центр Об'єднаної групи російських військ в Україні, які наразі беруть активну участь в оборонних операціях проти українського контрнаступу на півдні України.

Таким чином, вважають в ISW, «Ростов-на-Дону є критично важливим центром командування і управління російською армією, і будь-які загрози присутності МО РФ, ймовірно, матимуть наслідки для деяких критично важливих аспектів воєнних зусиль».

Нагадаємо: ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром. Тим часом на території Москви запровадили режим контртерористичної операції. Вранці 24 червня представництво ПВК «Вагнер» заявило, що вже контролює всі військові об’єкти у Воронежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів