Поділитись:

Заколот «вагнерівців»: чому Пригожин «дав задню»

Неділя, 25 червня 2023, 10:07
Заколот «вагнерівців»: чому Пригожин «дав задню»

Заява Євгена Пригожина про зупинення руху військової техніки в напрямку Москви та повернення «вагнерівців» до пунктів дислокації фактично стерла його репутацію. Так власник ПВК плюнув на ідею справедливості, з якою нібито йшов на російську столицю. 

Про це в ефірі 24 каналу сказав опозиційний журналіст, редактор видання The Insider Тимур Олевський

«Продавив» свої вимоги

Оголосивши похід на Москву, Пригожин заявив про «марш справедливості». Це пряма заявка на умовний захист росіян. Але по факту захищав він свої бізнес-інтереси. Ватажку «вагнерівців» пообіцяли, що його ПВК не розформують, і він хутко «дав задню».

«Тобто, коли вчора говорив про справедливість для всіх росіян – брехав. Його мета була достатньо меркантильною: захистити ПВК, бізнес і нічого більше. Ще одна особа показала росіянам, що плювати на справедливість. Це знищення його репутації. Він її стер», – сказав опозиційний журналіст.

Пристане до команди путіна

Своїми діями Пригожин продемонстрував усім, що в росії як не було справедливості, так її і не буде. Це абсолютно схожа поведінка з диктатором володимиром путіним.

«Всі, хто повірив у Пригожина і захист справедливості, – об них витерли ноги. Пригожин такий же, як і путін, нічим не відрізняється. Такий Пригожин путіна влаштовує, підходить для його команди. У нього є шанси там бути без наслідків для себе», – додав Олевський.

Нагадаємо: ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. Пригожин стверджував, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром. Тим часом на території Москви запровадили режим контртерористичної операції. Вранці 24 червня представництво ПВК «Вагнер» заявило, що вже контролює всі військові об’єкти у Воронежі. Розвідка Британії вважає, що демарш ПВК «Вагнер» – найсерйозніший виклик російській державі і «вагнерівці» «майже напевно мають на меті дістатися Москви»За інформацією розвідки: Путін виїхав з Москви на Валдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів