Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 26 травня

П'ятниця, 26 травня 2023, 21:00

фото: Віктор Чухрай

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 26 травня.

Про загиблих на війні волинян:

На війні з росією загинув навідник механізованого батальйону військової частини А4007, молодший сержант, житель села Матейки Іван Сокол.

 

Воїн загинув біля населеного пункту Авдіївка на Донеччині під час виконання службових обов'язків.

Деталі про дату та місце поховання повідомлять згодом.

А в Донецькій області загинув Роман Прокопчук з села Світязь Шацької громади Ковельського району.

 

Роман Прокопчук загинув 22 травня 2023 року під час виконання бойового в районі міста Часів Яр Бахмутського району Донецької області.

Про час зустрічі траурного кортежу з тілом бійця повідомлять додатково.

Також у Донецькій області під час виконання бойового завдання загинув 32-річний Тарас Троць з села Чорніїв Ковельського району.

 

Тарас Іванович Троць, 29 жовтня 1990 року народження, загинув 24 травня 2023 року на Бахмутському напрямку під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

У зв’язку із трагічною подією у громаді оголошується триденна жалоба.

Про день прибуття траурного кортежу із тілом полеглого бійця і про дату поховання повідомлять окремо.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про купальний сезон у Луцьку:

 

Незабаром початок купального сезону, тож луцькі муніципали нагадали правила відпочинку на міських водоймах. Муніципали звертають увагу на правила, які необхідно дотримуватись, перебуваючи на пляжі.

Про «рейдерське захоплення» луцького підвалу:

 

Ще з 2021 року мешканці п'ятиповерхівки на проспекті Волі, 15, борються за підвал власного будинку. У червні того ж року туди прийшли невідомі та обмежили доступ до приміщення як самим мешканцям, так і комунальним службам. Як виявилося, ще у 2018-му невідомий чоловік купив невелику нежитлову площу на першому поверсі, отримав дозвіл міста на будівельні роботи на ній та в підвалі, і дивним чином став власником підвалу. Пізніше цей об'єкт декілька разів перепродавали. 25 травня 2023 року відбулось судове засідання, на якому суд вирішив не повертати підвал жителям будинку, а залишити його новій власниці.

Мешканці на проспекті Волі вважають, що відбулося рейдерське захоплення підвалу, і таким чином він тепер у приватній власності. Нова ;господарка переконана, що купила приміщення цілком законно. Один з жителів будинку Олександр Серватович зазначає, що підвал став приватним завдяки підробці документів.

Про реабілітацію військових в Луцьку:

 

З кожним днем питання реабілітації військових стає дедалі гострішим. Волиняни беруть участь у запеклих боях на передовій і, на жаль, кількість поранених бійців зростає. Кожен з них потребує якісної різнопрофільної реабілітації – як фізичної, так і психологічної.

Перспективи розвитку реабілітації військових у Луцькій громаді обговорили на профільній комісії Луцької міської ради.

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій розповіла, що її команда тримає це питання на контролі, зокрема, з цього приводу вже відбувся круглий стіл на якому волонтери, лікарі та військові обговорили проблеми і перспективи розвитку реабілітації на Волині.

Про те, чи працюватимуть стаціонарні дитячі табори на Волині:

 

У Волинській області стаціонарні дитячі табори не працюватимуть через відсутність захисних укриттів та евакуаційного транспорту. А деякі з цих оздоровчих закладів знаходяться у прикордонній з Білоруссю зоні, тому цьогоріч на Волині вирішили не ризикувати.

Про це розповіла начальниця управління соціальних послуг департаменту соціального захисту населення ОДА Любов Яремчук.

За словами посадовиці, 22 травня відбулося онлайн-засідання міжвідомчої комісії з відпочинку та оздоровлення дітей, на якому ухвалили рішення, що стаціонарні табори на території Волинської області відкриватися не будуть.

Про музику у луцькому «Єврошопі»:

 

У луцькому магазині «Єврошоп» відреагували на скандальну ситуацію, під час якої одна із відвідувачок зробила зауваження щодо музики у торговому залі в день поховання загиблого на війні Героя.

Наступного дня в магазині відсутній музичний супровід.

Проте детальніше коментувати ситуацію у «Єврошопі» відмовились. Мовляв, ситуація вирішилась, із відвідувачкою порозумілися, й у дні, коли до Луцька привозять загиблих воїнів, відбуваються похорони чи інші трагічні події – музику таки не вмикатимуть.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів