Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 12 травня

П'ятниця, 12 травня 2023, 21:00

фото: Віктор Чухрай

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 12 травня.

Про луцьку школярку, якій парта відтяла пальця:

 

У луцькій школі парта впала на дитину і відтяла їй фаланг пальця. 

Інцидент стався майже два роки тому в 4-му ліцеї Луцька. Першокласницю Анну-Марію батьки записали на групу подовженого дня в цьому закладі. 14 грудня 2020 року дівчинка прийшла туди на чергове заняття. Як розповів адвокат родини, школярка сперлася на парту, щоби дотягнутися до дівчинки попереду – аж раптом парта перекинулася і впала на дитину. У результаті – струс мозку і відбитий фаланг пальця руки.

Батько постраждалої дитини вимагає 40 тисяч гривень компенсації. Після судового засідання чоловік зазначив, що сума стягнення для нього символічна. Каже, що таким чином зможе змінити ситуацію, аби подібні випадки в навчальному закладі не повторювалися взагалі. 

Про стрілянину в Луцьку:

 

Неподалік семінарії УПЦ «МП» в Луцьку сталася стрілянина. На місці працювала поліція, нацгвардійці та медики. Пораненого чоловіка забрала «швидка».

З'ясувалося, що конфлікт стався між сусідами: п'яний 34-річний чоловік вистрелив з автомата в ногу 49-річному місцевому мешканцю. Постраждалого госпіталізували у відділення травматології.

А виникла суперечка, як кажуть місцеві, через собаку.

Про новий механізм підтримки ЗСУ, запропонований у Луцьку:

 

У Луцьку пропонують облаштувати централізований склад із запасом найнеобхідніших для військових речей для оперативного реагування на запити військових.

Про це у п'ятницю, 12 травня, написав на своїй сторінці у фейсбуці голова фракції «Громадянський Рух «Свідомі» у міській раді Тарас Шкітер.

Депутат пояснив, як це працює зараз: військові надсилають лист з переліком необхідних речей до міської ради. Далі відбувається затвердження переліку та низка бюрократичних моментів. Після цього відповідальні особи починають шукати необхідний товар, закуповують його та очікують на отримання. А потім – одразу відправка.

Тож депутат запропонував зробити  за бюджетні кошти склад з найнеобхіднішими для військовослужбовців речами.

Про нову схему руху проспектом Волі у Луцьку:

 

У Луцьку відбулося засідання робочої групи з організації дорожнього руху при департаменті ЖКГ Луцької міської ради.

Про це у п'ятницю, 12 травня, повідомив на своїй фейсбук-сторінці депутат від фракції Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход.

Під час засідання фахівці обговорили та прийняли рекомендаційні рішення щодо організації руху та паркування на окремих проблемних ділянках у Луцьку. Зокрема, на ділянках: «вулиця Шопена – поворот на вулицю Нестора Бурчака (колишня Некрасова)»; «перехрестя вулиць Львівська – Даньшина (напроти ЖК «Сафрон)»; парковка автомобілів таксі напроти ЦУМу, а також «перехрестя вулиць Конякіна – Зацепи». По усіх цих ділянках рекомендували встановити дорожні знаки «стоянка заборонена», щоб не створювати перешкод для руху автотранспорту та запобігти аварійним ситуаціям.

Найважливіше, на думку депутата, питання стосувалося розгляду схеми та пропозицій з покращення дорожнього руху на проспекті Волі після завершення капітального ремонту. Це питання пропонують винести на громадське обговорення.

Про загиблих на війні волинян і прощання з ними:

 

У Харківській області обірвалося життя мешканця села Оздів Луцького району Тараса Михна.

«З сумом повідомляємо, що Боратинська громада втратила ще одного земляка. 10 травня у місті Куп’янськ Харківської області обірвалося життя мешканця села Оздів Михно Тараса Валерійовича, 1991 року народження», – йдеться у дописі на фейсбук-сторінці громади.

Про церемонію прощання повідомлять додатково.

Також на війні загинув 24-річний Роман Бучко з села Кадище Луцького району.

«За незалежність України та спокій  кожного із нас  загинув наш мужній Герой – Бучко Роман Тарасович 1998 р.н. уродженець с. Кадище», – йдеться у дописі на фейсбук-сторінці Цуманської громади. 

Окрім того, стало відомо, що загинув лучанин Шевчук Віталій Петрович, 30.09.1987 року народження.

Рядовий Віталій Шевчук загинув 08.05.2023 під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України в районі населеного пункту Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області.

Ще повідомили, що зупинилося серце захисника з села Люб'язь Камінь-Каширського району Олександра Бишевича.

«Попри значні втрати наших захисників на війні, сьогодні  у громаду надійшла ще одна трагічна звістка. 
3 травня 2023 року помер Бишевич Олександр Васильович, 1990 року народження, житель села Люб’язь», – йдеться у дописі селищного голови. 

Олександр був призваний по загальній мобілізації у листопаді 2022 року. 

А в Луцьку попрощались з військовослужбовцями Олександром Бебком та Анатолієм Харитоновим, які загинули 8 травня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Богданівка Донецької області.

Після завершення панахиди домовини з тілами загиблих захисників прощальною ходою пронесли Театральним майданом.

Олександра Бебка та Анатолія Харитонова поховали на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Про будівництво у Луцькому районі вермішельної фабрики Nestlé:

 

Компанія Nestlé розпочала будівництво нового виробничого майданчика у селі Смолигів Луцького району.

Про інвестиції у будівництво підприємства оголосили в грудні 2022 року. Всього у новий проєкт у Смолигові Волинської області буде інвестовано 40 млн швейцарських франків ($44,6 млн). Цей крок спрямований на розширення виробництва вермішелі в Україні.

Нову фабрику зведуть поруч з дистрибуційним центром Nestlé, що працює вже понад 10 років. Виробництво продукції планується розпочати у першому кварталі 2024 року.

Разом з фабрикою у Торчині, виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів. У хабі буде працевлаштовано 1 500 людей на виробництві, яке забезпечуватиме постачання продукції на ринок України та на інші європейські ринки.

Інші цікаві новини: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів