Поділитись:

У Луцьку в школі парта відтяла дівчинці частину пальця (відео)

П'ятниця, 12 травня 2023, 08:00
У Луцьку в школі парта відтяла дівчинці частину пальця (відео)

У луцькій школі парта впала на дитину і відтяла їй фаланг пальця. 

Інцидент, який нині розбирають у Луцькому міськрайонному суді, стався майже два роки тому в 4-му ліцеї Луцька. Першокласницю Анну-Марію батьки записали на групу подовженого дня в цьому закладі. 14 грудня 2020 року дівчинка прийшла туди на чергове заняття. Як розповів адвокат родини, школярка сперлася на парту, щоби дотягнутися до дівчинки попереду – аж раптом парта перекинулася і впала на дитину. У результаті – струс мозку і відбитий фаланг пальця руки. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс». 

«Палець почав чорніти, і ту частину, яка була ампутована, намагалися пришити, однак вона не приживалася. Позивач забрав дитину з території України та перевіз її в Німеччину, де їй надавали медичну допомогу», – розповів адвокат родини Віталій Жуковський. 

Представник освітнього закладу зауважила: в позовній заяві написано, що парти в групі, де стався інцидент, не відповідають вимогам НУШ. Хоча на той момент першокласниця перебувала в групі, де були учні четвертих класів, а там, мовляв, такі правила не діяли. 

Батько ж постраждалої дитини вимагає 40 тисяч гривень компенсації. Після судового засідання чоловік зазначив, що сума стягнення для нього символічна. Каже, що таким чином зможе змінити ситуацію, аби подібні випадки в навчальному закладі не повторювалися взагалі. 

Дівчинку після інциденту перевели навчатися до приватної школи. Нині Анна-Марія живе й здобуває знання закордоном. А до суду родина вирішила звернутися, аби попередити схожі випадки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів