Поділитись:

На перерві  – на перекур: у Луцьку школярі «підсіли» на електронні сигарети (відео)

Четвер, 04 травня 2023, 20:30
На перерві  – на перекур: у Луцьку школярі «підсіли» на електронні сигарети (відео)

У Луцьку школярі масово підсіли на електронні сигарети.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу  «КонкурентTV».

Стильний дизайн, багато диму та відсутність неприємного запаху – ось, що приваблює школярів. Такі сигарети швидко набрали популярності і бавитись з ними почали навіть діти. Воно й не дивно, бо купити їх можна навіть через інтернет, де вік ніхто не запитає.

«В школі їх не ловили, такого не було. Але це не секрет, я це знаю. На своїх уроках я піднімаю цю тему і діти кажуть, що таке пробували, воно є у вільному доступі», – каже директор Луцького ліцею №10 Олег Михальчук.

 Директор переконує, що навчальний заклад не стоїть осторонь і з усіх сил намагається донести до своїх учнів інформацію про шкідливість куріння.

«Починаючи з батьківських зборів, кожного тижня відбуваються класні збори, де вчителі звертаються до дітей і показують всі можливі ролики, які є, про шкідливість цих речей. Старші класи дивляться на ці шкідливі речі, вони переосмислюють це», – каже директор.

Директор школи каже, аби школярі перестали, або навіть і взагалі відмовилися від ідеї спробувати вживати «електронки», повинен бути комплексний підхід. Адже сама заборона від вчителів чи батьків не вплине на підлітків.

Існує міф, що електронки менш шкідливі за звичайні цигарки. Проте лікарі вважають зовсім по-іншому.

«Електронні цигарки є шкідливими, бо вони викликають ризик захворювання серцево-судинної системи, можливо бути підвищення тиску, частоти серцевих скорочень, погіршення пам'яті, порушення нервової системи, настрою, також можуть бути зміни в загальних і лабораторних обстеженнях. Звичайно, зараз діти стали вживати електронні сигарети, це стало модним і популярним. Але надалі це може викликати ризик багатьох захворювань, які можуть призвести також до онкологічних захворювань», – каже сімейна лікарка Анастасія Тимощук.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024