Поділитись:

У Луцьку з Ради церков пропонують виключити представника УПЦ «МП» (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 26 квітня 2023, 17:18
У Луцьку з Ради церков пропонують виключити представника УПЦ «МП» (фото)

У Луцькій міській раді запропонували виключити представника Української православної церкви «московського» патріархату з Ради церков при Луцькому міському голові.

Відповідний запит підтримали під час сесії міської ради.

Депутатка Алла Доманська звернулася до міського голови з пропозицією виключити з ради церков при Луцькому міському голові архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. Адже він представляє інтереси УПЦ «МП». Пані Доманська також дорікнула колегам, що вже не вперше направляє такий запит, але його досі ніяк не могли підтримати.

«Хочу почати з запиту, який сьогодні «святкує річницю» свого озвучення. Не буду обґрунтовувати, просто прошу підтримати виключення з Ради церков при Луцькій міській раді представника Української православної церкви «московського» патріархату», – каже пані Алла.

Алла ДоманськаАлла Доманська
 

29 депутатів підтримали запит депутатки.

Довідково:
Єпископ Нафанаїл (Петро Григорович Крикота) народився 12 липня 1959 року в селі Залюття, Волинської області.
У 2012-му році Нафанаїл був членом комісії, яка боролася за звуження автономії російської православної церкви в Україні та розширення повноважень російської церкви. Згодом він виступав і проти отримання Томоса й створення Єдиної української православної церкви.
Зараз він керує Волинською єпархією Української православної церкви, що підпорядковується так званому московському патріархату.

Нагадаємо: у Луцьку вирішили доручити Департаменту земельних ресурсів, містобудування та реклами провести інвентаризацію пам'яток та земель, які перебувають у володінні Української православної церкви «московського» патріархату, та винести питання про розірвання договорів користування цими об'єктами з УПЦ «МП». Ба більше, депутат міської ради Андрій Лучик ініціював скерувати звернення Луцькради до Президента та Верховної ради з проханням позачергово ухвалити законопроєкти, які дозволять офіційно заборонити діяльність УПЦ «МП».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024