Поділитись:

У Луцьку таки розірвуть договори оренди землі з УПЦ «МП»

Автор: Максим Косюр |
Середа, 26 квітня 2023, 11:55
У Луцьку таки розірвуть договори оренди землі з УПЦ «МП»

У Луцьку вирішили доручити Департаменту земельних ресурсів, містобудування та реклами провести інвентаризацію пам'яток та земель, які перебувають у володінні Української православної церкви «московського» патріархату, та винести питання про розірвання договорів користування цими об'єктами з УПЦ «МП».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцької міської ради у середу, 26 квітня.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик заявив, що у Луцькій громаді потрібно провести інвентаризацію усіх земель та пам'яток, якими володіє «московський» патріархат.

«Необхідно звернутися до Департаменту земельних ресурсів, містобудування та реклами з тим, щоб інвентаризувати усі земельні ділянки та споруди, якими користується "московський патріархат" на територію Луцької територіальної громади і підготувати на наступну сесію рішення про розірвання з ними земельних відносин.», – каже депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

У міській раді рішення підтримати, і тепер відповідний департамент перевірить точну кількість земельних ділянок та споруд, що перебувають в користуванні Української православної церкви московського патріархату на території Луцької міської територіальної громади. Уже на наступній сесії Луцькради депутати голосуватимуть за припинення земельних відносин з УПЦ «МП».

Нагадаємо: на Волині офіційно заборонили діяльність московського патріархату, а журналісти уже встигли перевірити, скільки волинських пам'яток архітектури перебуває у користуванні УПЦ «МП». Ба більше, у Володимирі та Нововолинську вже встигли розірвати договори оренди землі з «московським» патріархатом. Однак за словами депутата Луцькради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрія Лучика, ради могли звертатися, закликати, рекомендувати, вимагати, просити, благати, але не забороняти. Тому Луцькрада скерувала звернення до Президента Верховної ради з проханням позачергово ухвали законопроєкти, які дозволять офіційно заборонити діяльність УПЦ «МП»

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024