Поділитись:

«Ми ж усі з Росією працювали», – волинська настоятелька про співпрацю Медведчука з агресором

Автор: Ольга Зейлик |
П'ятниця, 21 квітня 2023, 17:30
«Ми ж усі з Росією працювали», – волинська настоятелька про співпрацю Медведчука з агресором

Ігуменя Святогірського Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря УПЦ МП Стефана (в миру Валентина Пилипівна Бандура) розказала, що думає про співпрацю Медведчука (якого називають її кумом) з Росією.

Про це вона розповіла в інтерв'ю журналістам телеканалу «Конкурент TV».

«Ну дивіться, ми ж усі з Росією працювали, правда? І бізнес нас був державний. Мабуть, і зараз качають газ, якщо так розібратися. Але я в політику не вмішуюся, я йому питання такі ніколи не задавала, бо він наскільки було глибоко обізнана людина, що мені було навіть стидно щось запитати. Я йому проповідь казала про церкву... про історію. А в політику, хто з ким спілкується, що не спілкується, це, знаєте, не мій рівень. І я не хотіла, як кажуть, опускатися до того рівня. Я знаю, як жити по-євангельськи. Оце я знаю. А там, хай вони самі рішать ці політики. Але церкву зачіпати не потрібно, бо це ж не безнаказано, розумієте? Ніхто ж нікого там не каже, не проклинає нічого. Це ж історично вже не один раз було», – сказала Стафана.

Настоятелька додає, що монастир відродити для українців.

«Вже й комуністи боролися, і хто тільки з нею не борося. Але бачите, приходять часи, все повертається на своє, і церква розцвіла. І для чого її сьогодні нищити? Не потрібно це робити. Ми, дивіться, зробили цей монастир, відродили. Ми прийшли на руїни після комуністів. Але ми ж це робили для українського народу. Тут не московити ходять», – каже вона.

За словами Стафани, влада отримає поразку, бо «ніхто  Бога не переміг і не переможе».

«Тут є наші діти, студенти, дорослі люди, молітвенники наші. Хто йде подивитися, хто йде помолитися? Будь ласка, для всіх двері відкриті. І це зроблено для українського, відроджено для українського нашого народу, боголюбливого народу. Для нашої, такої, страдальної вже землі, бо ніяк вони не можуть заспокоїтися. Ніхто Бога не переміг і не переможе. Тому богоборча влада всігда терпить пораженіє», – сказала ігуменя.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
12:49
17 квітня 2024
09 березня 2024
20:10
13 лютого 2024
31 січня 2024
19:45
26 січня 2024
12 січня 2024
13:23
05 січня 2024
16 грудня 2023