Поділитись:

Луцькі депутати просять у Зеленського заборонити УПЦ «МП»

Автор: Максим Косюр |
Середа, 26 квітня 2023, 11:50
Луцькі депутати просять у Зеленського заборонити УПЦ «МП»

Депутати Луцької міської ради вирішили скерувати звернення Президенту України Володимиру Зеленському з проханням позачергово ухвалити відповідні законопроєкти, які дозволять законним шляхом заборонити діяльність релігійних організацій, пов'язаних з російською федерацією.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцьк ради у середу, 26 квітня.

Народні обранці Луцької громади звертаються до президента, Щоб Верховна Рада позачергово розглянула й прийняла законопроєкти «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності релігійних організацій».

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик повідомив, що такі звернення необхідні для того, аби міська влада мала законне підґрунтя забороняти діяльність цієї релігійної організації.

«Ми, як міська рада, маємо діяти в межах закону. Ми маємо звернутися до президента України, аби він затвердив відповідні законопроєкти, щоб наші дії мали законне підґрунтя», – заявив депутат.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Крім того, депутати звертаються до Верховної ради з проханням у найкоротші терміни прийняти відповідні зміни до законів та заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) в Україні.

Депутати ухвалили рішенняДепутати ухвалили рішення
 

Нагадаємо: депутати Луцької районної ради заборонили діяльність Української православної церкви «московського» патріархату на території Луцького району. А депутати Волинської обласної ради на позачерговій сесії винесли на голосування проєкт рішення про заборону діяльності московського патріархату. Однак за словами депутата Луцькради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрія Лучика, ради могли звертатися, закликати, рекомендувати, вимагати, просити, благати, але не забороняти. Він вважає, що це поза межами їхніх повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів