Поділитись:

Очільника хору з УПЦ МП звинуватили у розбещенні семінариста

П'ятниця, 21 квітня 2023, 13:46
Очільника хору з УПЦ МП звинуватили у розбещенні семінариста

Проти керівника хору Київської духовної академії і семінарії архімандрита УПЦ МП Романа (Підлубняка) висунули серйозні звинувачення у розбещенні семінариста. Молодий чоловік нібито після того, що трапилося, намагався звести рахунки з життям.

Таку заяву зробив журналіст Олександр Бойко. Він запевнив, що був добре знайомий із постраждалим: у студентські роки вони разом винаймали кімнату в Печерському районі Києва, – пише Обозреватель.

Бойко розповів про події минулих років, коли він разом з іншими семінаристами навчався в КДА.

«Коли я навчався в КДА (Київській духовній академії. – Ред.), ми винаймали втрьох кімнату на Печерську. Я і ще два семінаристи. Один співав у семінарському хорі, яким керував Підлубняк. Цього хлопця Підлубняк і спокусив. Від цього в нього почав їхати дах, він ледве не кинувся під метро (метро "Дружби народів" у Києві, до речі). Добре, що з ним був наш третій сусід, і він його втримав і привів додому. Це та ситуація, що сталася на моїх очах. Я бачив, як він божеволів після "події" і потім збирав себе в одне ціле просто по крихтах», – написав Бойко.

Він зазначив: ніколи б не став згадувати про те, що трапилося і тим більше – оприлюднювати цю історію з минулого, якби кривдник його давнього сусіда по кімнаті не став аж надто активним у позиціонуванні себе моральним авторитетом.

«Пишу я про це лайно тільки зараз, тому що отець Роман почав скрізь роздавати інтерв'ю про те, чия лавра, і яка церква правильна, загалом – показувати себе моральним авторитетом. Так от: ніф*га він не авторитет! Що? Думаєте, він за всі ці роки покаявся, змінив орієнтацію і не став далі ламати чиїсь душі? Я не стежив за його пригодами, але дуже сумніваюся, що перестав творити таке психологічне та фізичне насильство над своїми жертвами», – написав журналіст.

Бойко також висловив переконання, що про подібні практики були обізнані в УПЦ МП та Києво-Печерській лаврі.

«Я впевнений, що про це і в лаврі, і в митрополії УПЦ всі чудово знали, але, як завжди – нічого не робили. Розвели гадюшник, сволоти. Ось на таких ви свій авторитет і розтринькали. Це ж нічого, ось якби він у ПЦУ перейшов, тоді так, це смертний гріх, а так подумаєш, чиїхось дітей занапастив, буває... Час у ваших катехизах додати 8-й смертний гріх – непослух начальству, лицеміри х*рови», – різко висловився журналіст.

Він також наголосив, що готовий довести свої слова у суді, якщо Підлубняк вирішить туди звернутися.

«Якщо отець Роман не згоден, то нехай подає на мене до суду щодо захисту честі та гідності. Але врахуйте, я як журналіст навіть у суді маю право не розкривати свої джерела інформації. Хто і що, говорити не буду, якщо та людина захоче про це сказати – це буде його вибір, а так жодних імен не буде», – резюмував Бойко.

Реакції на звинувачення з боку Підлубняка чи УПЦ МП поки що не було.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
19 квітня 2024
12:49
17 квітня 2024
09 березня 2024
20:10
13 лютого 2024
31 січня 2024
19:45
26 січня 2024
12 січня 2024
13:23
05 січня 2024
16 грудня 2023